Top 5 funcții care îmi plac la vivo V21 5G – un smartphone impresionant, cu cameră frontală cu stabilizare optică

By | October 19, 2021

Vivo V21 5G este un smartphone din zona mid spre high-range care vine cu un avantaj foarte mișto: are cameră frontală foarte bună. Și când spun foarte bună, mă refer la 44 MP, f/2.0, cu autofocus, stabilizare optică și electronică. Adică specificații pe care este posibil să nu le găsești la anumite smartphone-uri pe camera principală.

Pe lângă asta, mai are tot felul de specificații pe care de regulă nu le găsești decât la smartphone-uri premium. De exemplu are un display Super AMOLED produs de Samsung, care are certificare HDR10 și HDR10+ și refresh rate variabil până la 90 Hz, trei camere foarte bune pe spate și o baterie de 4000 mAh, cu încărcare rapidă la 33W.

Eu mă joc deja de ceva timp cu el, așa că pot să vă spun care sunt top 5 feature-uri care îmi plac la acest smartphone.

1) Camera frontală foarte bună

După cum am spus încă de la început, mă bucur să văd un producător care pune o cameră puternică și în partea din față. Așteptam de mult acest moment și îl intuiam, pe măsură ce camerele principale de pe spate ajung să fie foarte apropiate la mai toți producătorii.

De ce sunt entuziasmat de această cameră? Nu pentru că aș fi un narcisist care-și face selfie-uri din cinci în cinci minute. Ci pentru că în ultimul timp am constatat că atunci când călătoresc, decât să fac o poză foarte bună din punct de vedere tehnic a unei atracții, prefer să fac un selfie cu mine și cu prietenii cu care sunt alături. Poze standard găsesc pe Google la o adică. Mult mai bune decât ce aș putea să fac eu cu telefonul. Însă un selfie cu care să marchezi momentul și de care să-ți aduci aminte peste câțiva ani este mult mai personal. Așa că da, cred că e momentul ca smartphone-urile să ia mult mai în serios camera frontală. Și mă bucur că vivo V21 5G face asta.

Ba chiar merge un pic mai departe și mai introduce o funcție care nu știu de ce nu există pe mai multe telefoane. Ladies and gentlemen, I bring you …. Dual Selfie Spotlight!

vivo v21 cameră selfie

Adică două LED-uri pe fața, foarte utile pe timp de noapte. Yes, night mode is good. But light mode is better! 🙂 Aceste două LED-uri mici te scutesc de cele mai multe ori de folosirea unui selfie ring light. Iată o diferență între același selfie făcut noaptea cu funcția dezactivată și apoi cu ea activată:

2) Productivitate la birou

vivo V21 5G poate fi și un smartphone serios, nu doar pentru joacă. Și atunci mă gândesc din nou că acea cameră frontală foarte bună este utilă. Mai ales acum când toate meeting-urile care înainte se întâmplau la birou acum se întâmplă pe Zoom. Pentru mine va fi al doilea an în care până și controlul periodic pentru medicina muncii îl voi face online, la Regina Maria 🙂

Pro Tip: Decât să folosesc laptopul, prefer să folosesc telefonul pentru video calls. Telefonul are o cameră frontală infinit mai bună decât cea a laptopului. Și pe lângă asta poți să-l poziționezi mult mai bine și între timp să lucrezi pe laptop.

3) Design mișto

Nu știu vouă, dar mie îmi place foarte mult această culoare pe care o are telefonul cu care mă joc. Sunset Dazzle se numește. Telefonul e subțire, e stylish și se simte bine în mână. Ramele sunt argintii ca și cum ar fi cromate, butonul de power are rizuri pe el, astfel încât să-l nimerești mai repede. Modulul e camere nu-i foarte proeminent, iar camerele sunt aranjate sub formă de triunghi în ele. Not bad. Arată ok din orice unghi te-ai uita la el.

Telefonul arată bine inclusiv în husa inclusă în pachet.

vivo v21 românia

4) Camere foto performante

Am vorbit mai mult despre camera frontală. Bineînțeles, și camerele de pe spatele lui V21 5G (3 la număr) sunt performante.

vivo v21 5g camere

Avem:

  • Cea principală de 64MP, f/1.79, 25.1mm, senzor 1/1.97” de mărime 0.7μm, cu autofocus, stabilizare optică (OIS) și electronică (EIS) și filmare 4K. Iată câteva exemple de fotografii:
  • Cea super wide-angle de 8MP cu f/2.2, 15.6mm, senzor 1/4” de mărime 1.12μm, cu unghi de 120°. Iată câteva exemple cu super-wide off/on:
  • Cea super-macro de 2MP, f/2.4, 24.9mm, senzor 1/5” de mărime 1.75μm, 4 cm Super Macro. Iată o fotografie macro în lumina zilei și una în lumină artificială:

Interfața camerei foto are toate funcțiile la care te-ai aștepta, plus unele pe care le-am găsit în premieră. La capitolul funcții standard aș trece recunoașterea scenelor cu AI, Night Mode, Portrait, Slow Motion șamd. Iată diferența dintre o fotografie fără Night Mode și una cu Night Mode activat:

La capitolul noutăți am văzut că în modul portrait poți selecta diverse “poziții” în care vrei să pozezi ca să pari fotomodel, apoi telefonul îți trasează un contur punctat ca să știi cum ar trebui să stai în poză. Poți alege din multe poziții din categoriile: Selfie, Casual, Couple, Friends, Downton, Stylish, Sport, Travel etc. Practic telefonul te învață ce postură să adopți și cum să pozezi în caz că nu știi. Tot la modul Portrait, am văzut că poți selecta ce tip de makeup să îți aplice telefonul. Da, fetelor 🙂 Poți alege dintre: “Vitality”, “Teardrop”, “Freckles”, “Fairy violet” (no ideea), “Advanced” (cum vine asta?!), “Orange” sau “Western”. Și da, există și un mod “Face Beauty”, în care poți controla elemente precum “skin tone”, “face shape”, “thin face”, “slim cheeks”, “jaw”, “thin nose”, “slim nose”, “mouth shape”, “forehead” sau “eye span”. Jucându-mă cu ele m-am simțit ca atunci când îți modelezi un caracter într-un joc video 🙂

5) Performanță și autonomie

vivo V21 5G vine cu un model nou de chipset de la MediaTek, denumit Dimensity 800U. Acest chipset pe 7nm este cumva echivalentul a Snapdragon 765 sau Exynos 980 dacă vreți și s-a achitat foarte bine de toate task-urile pe care i le-am dat. Chipset-ul este gândit să suporte conectarea simultană la două rețele 5G, camere foto până la 64 MP și display-uri FHD+ cu HDR10+ și refresh rate până la 120 Hz. În configurația de pe vivo V21 5G nu mi s-a părut că chipset-ul a fost “forjat” la maxim. Smartphone-ul nu s-a blocat niciodată, nu a agățat cât timp făceam tranziția între aplicații sau alte asemenea.

Pe lângă asta, stă foarte bine la capitolul autonomie. Și când spun foarte bine, vreau să zic foarte, foarte bine. Iar Flash Charge-ul încarcă aprox 60% din baterie în 30 de minute.

În concluzie, vivo V21 5G este unul dintre cele mai interesante smartphone-uri lansate în ultimul timp. Arată bine, are cameră frontală bună, are stabilizare OIS și EIS, are 5G, autonomie foarte bună și încărcare foarte rapidă. Dacă vreți un mid-range cu veleități premium, luați-l în calcul. E unul dintre cele mai surprinzătoare și distractive smartphone-uri cu care m-am jucat în ultimul timp.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: