Mi-am făcut test de anticorpi la 6 luni de la vaccin și acum nu știu când să fac Doza III

By | October 19, 2021

La trei săptămâni după doza a doua mi-am făcut un test de anticorpi la Regina Maria și a rezultat că am 747 bucăți (sau 1942, depinde cum măsori). Mi s-a părut cam puțin atunci și ca să mă consolez mi-am zis în sinea mea: “da frate, puțini da’ buni!” și am sperat că dacă tot sunt mai puțini, barem să nu scadă așa vertiginos.

Ieri am împlinit 6 luni de la vaccin și am sărbătorit cu un nou test de anticorpi. Am stat destul de mult pe gânduri dacă să-l fac sau nu. În principiu nu voiam să-l fac pentru că nu pot să zic că îmi place neapărat să mă înțep și să mi se ia sânge. Pe lângă asta, parcă nici n-aș mai fi dat banii pe asta. Suma e mică, dar e pentru ceva neplăcut, așa că nu îmi venea să o dau. Pe de altă parte eram curios. Ca să mă conving să îl fac l-am legat de analizele anuale fără recomandare, pe care nu le făcusem anul acesta. Așa că am zis că o singură înțepătură pentru două teste sună mai bine.

Well, l-am făcut ieri, a fost chiar mai ieftin decât știam (150 lei în loc de 200) și am primit rezultatele tot ieri. Și ce să vezi? Într-adevăr nu mi-a scăzut prea mult nivelul anticorpilor. Acum am 541, față de 747 în mai.

Acum chestia asta m-a făcut să mă gândesc când să îmi fac doza III. Teoretic încă am o cantitate bună de anticorpi. N-a scăzut nici măcar sub jumătate. Practic nu scrie nicăieri că 747 sau 541 sunt de ajuns încât corpul tău să distrugă COVID-ul precum un laser de mare putere. E posibil ca nici la 747 să nu fi fost îndeajuns de protejat, și să fi scăpat de boală până acum doar din cauză că m-am protejat în continuare la fel de bine și nu am intrat în contact cu prieteni iresponsabili.

Singurul motiv pentru care aș aștepta cu doza III ar fi pentru a o face cât mai aproape de Crăciun. Mi-ar plăcea să am anticorpi “over 9000” atunci când în mod tradițional te întâlnești cu mai multe persoane. Nu știu ce să fac.

P.S: Mai sunt și alte persoane care au făcut teste de anticorpi la Regina Maria? Că sunt curios ce valori au obținut.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Mi-am făcut test de anticorpi la 6 luni de la vaccin și acum nu știu când să fac Doza III

  1. cristi

    Salut, am trecut prin aceleasi discutii zilele trecute, teoretic, functie de varsta ta si istoricul medical decizi daca merita acum doza 3. In cazul meu, cu 440, 44 ani si diabet tip 2, mi s a recomandat de catre 4 medici sa mai astept, teoretic sub 200 ar fi cota de alarma ptr mine. La ce spui tu acolo eu zic sa mai astepti pana in primavara.

    Reply
  2. IoanaMs

    Sotul meu avea 1490 la o luna dupa rapel si 159 la 6 luni (regina maria). Si-a facut ieri boosterul 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Wow! Foarte bine că și l-a făcut în cazul ăsta. Stay safe! 🙂

  3. disable

    Salut. Am avut 3800 la o luna după doza 2 (la synevo). Mi-am facut doza 3 imediat cum am avut voie. La ce se întâmplă acum la noi prefer sa nu risc. Și prefer sa reduc și întâlnirile, fie ele și cu familia. Nu vreau sa joc la loto cu sănătatea mea chiar dacă nu sunt neapărat cu riscuri.

    Reply
  4. Adrian Bolocan

    Nu există ceva aplicație care să-ți zică ce anticorpi ai? :)) Nu de alta, dar sunt în aceeași situație, adică pot face doza 3, dar nu știu dacă e momentul ideal acum sau să mai aștept, dar nici n-aș plăti testul ăsta.

    Reply
  5. Ariel

    La nivel mondial cercetătorii nu au ajuns la o concluzie care ai fi numărul de anticorpi sub care poți contacta Covid. Valorile astea obținute sunt doar o iluzie (și bani aruncați degeaba) pentru cine se testează.

    Singura soluție de protecție e vaccinarea, mai ales în haosul necontrolat din RO. Doza 3 ar putea fi amânată în tarile unde deja 80% din populație e imunizata ca exista protecția comunitară.

    Constat ca din ce în ce mai mulți oameni încep sa fie afectați de curentul antiVaccinare de la noi doar ca sunt atâția în jurul nostru care refuza vacvinarea. Dacă cineva ne vroia morți sau exterminați cu siguranță existau metode mai simple. Dacă vaccinul ar fi mortal/nesigur, jumătate din glob (deja vaccinat) ar fi deja afectat.

    De ținut cont ca exista o perioada de max 2 sapt de la vaccin (doza 3) când numărul anticorpilor crește la nivel mare.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: