Xiaomi MI Mix arată ce înseamnă cu adevărat inovație

By | October 28, 2016

Am fost un pic ocupat și d-abia astăzi am reușit să scot și eu capul din cutie și să văd gadgeturile care generează atât de mult interes pe rețelele sociale.

Xiaomi a lăsat acum două zile tot internetul cu gura căscată după ce a scos de nicăieri un super concept de smartphone, pe care vrea să-l și vândă. Xioami Mi Mix este un smartphone care aproape că nu are rame. Display-ul de 6.4 inch acoperă 91.3% din suprafața telefonului. Da, ați auzit bine, 6.4 inch, cât să te adăpostești sub el când plouă.

Ca urmare a display-ului împins până în margini, telefonul are aspect ratio (cum traduci asta în română?) de 17:9, camera frontală este poziționată în partea de jos, nu are senzor de proximitate și nici difuzor. Sunetele le va produce piezoelectric, prin vibrații ale structurii metalice din interior.

Pe lângă inovație, telefonul punctează bine și la specificații. Snapdragon 821, 6 GB RAM, 256 GB stocare și 4.400 mAh pentru baterie. Va porni de la prețul de 515 $ pentru varianta cu 4 GB RAM și 128 GB.

Totuși, nu mă aștept ca telefonul să fie foarte practic. În primul rând un display de 6.4 inch, chiar și fără rame, va fi enorm ținut în palmă. Probabil că din cauza lipsei ramelor se va atinge mereu din greșeală câte ceva de pe display.

Pe lângă asta, materialul din care este construit îl face foarte alunecos și știu că ceramica mai are o problemă: se contractă la frig și se dilată la căldură.  Am auzit povești cu Nexus P6 cărora le-a plesnit sticla din jurul camerei după ce au fost aduse de la frig la căldură. Dacă din dorința de a avea o suprafață cât mai mare acoperită de display nu au lăsat toleranță destulă la îmbinări, s-ar putea să fie nasol.

Şi nu în ultimul rând, s-ar putea ca “difuzorul” piezoelectric să nu fie de ajuns. Şi Google Glass se baza pe același concept și parcă vocea care se auzea din cască nu era tocmai fidelă a ceea ce te așteptai să auzi.

Oricum, mă bucur foarte mult că Xiaomi a scos acest telefon pe piață, iterațiile recente de la Apple și Samsung au fost prea triste. Cumva produsele Xiaomi reușesc să-mi atragă atenția, cred că este al treilea sau al patrulea articol despre un produs de-al lor.

Cine știe, poate peste 2-3 luni îmi fac timp să scriu și despre Surface Studio 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Xiaomi MI Mix arată ce înseamnă cu adevărat inovație

  1. Dan

    Aspect ratio = raportul de aspect, proportia dintre suprafata ecranului si cea totala a telefonului.

    Reply
  2. sfh

    așteaptă xiaomi mi6; va fi un altul ce va surprinde. Va avea ecran 4K și va filma 4K. Momentan, nu prea sunt telefoane care să filmeze 4K

    Reply
    1. Revo Post author

      Wait, what? E plină piața de telefoane care filmează 4K de vreo 3-4 ani 🙂

Spune-ți și tu părerea: