Yango – o nouă aplicație de închiriat taxi intră pe piața românească?

By | May 31, 2019

De câteva zile a apărut un zvon conform căruia Yango, serviciul rusesc de ride-hailing, s-ar putea să intre în iunie pe piața din România. Yango aparține de Yandex, care este echivalentul rusesc al lui Google din America sau al lui Tencent din China, dacă vreți. Sunt implicați în foarte multe domenii, de la motor de căutare online, developer de aplicații, AI, serviciu de mail, până la mașini autonome.

Serviciul operează momentan în 15 țări. În unele cu numele de Yango, unde face ride-hailing, în altele cu numele Yandex Taxi, unde este un serviciu de închiriat taxi-uri. Zvonurile spun că în România vor încheia parteneriate cu companii locale de transport, nu direct cu șoferi. Așadar, ar trebui să fie mai degrabă un concurent pentru Clever Taxi decât pentru Uber sau Bolt.

yango romania

De altfel, un detaliu interesant este că Yandex Taxi a preluat acum doi ani operațiunile Uber din Rusia și fostele țări ale URSS și acum operează inclusiv în Moldova. Probabil rușii le-au făcut celor de la Uber ofertă pe care nu au putut-o refuza.

Am căutat mai multe detalii și nu pot să spun că am găsit un mare diferențiator între Yango și ce avem până acum pe piața din România. Daar, aș putea să fac niște presupuneri.

De exemplu sunt convins că șoferii și clienții vor fi denumiți tovarăși. Pe lângă asta, rating-ul nu se va da cu steluțe, ci cu shot-uri de vodka. Nu în ultimul rând, probabil că șoferii Yango vor purta iarna căciuli de astrahan.

În fine, va trebui să așteptăm pentru a ne convinge 🙂

Sursa: Hotnews.ro

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: