Zeci de mii de oameni vor avea de suferit din cauza unui stâlp din Sectorul 1!

By | April 16, 2021

Acum două zile, Clotilde Armand s-a supărat pe un stâlp din Sectorul 1. De fapt nu pe stâlp, ci pe cablurile care atârnau de el. Și a postat pe pagina ei, în stilul caracteristic “Ce n’est pas possible! Am notificat operhatorii să facă ceva cu cablurile și să fie cuhrățenie“. Robu style.

Aseară s-a aflat și cine era cel puțin unul dintre operatori. Jurnaliștii de la Digi produc un superb material în care spun că “zeci de mii de cetățeni din Sectorul 1 ar putea rămâne fără internet“. De ce? Pentru că s-a supărat Clotilde pe ei și a dispus că “cine a operat, să strângă“.

Dacă aveți însă răbdare să citiți articolul, este pur și simplu încântător. Citez:

Cel mai bogat sector al Capitalei și locul unde este cea mai mare concentrare de sedii de mari corporații și importanți jucători din IT&C ar putea rămâne peste noapte fără internet, cablu și telefonie fixă. Asta, după ce primarul Clotilde Armand a anunțat că vrea să dispară toate cablurile de pe stâlpii din sector, deranjată fiind de cel din fața Primăriei.

Ok, deci tot sectorul va rămâne peste noapte fără internet, cablu și telefonie fixă din cauză că primarul Sectorul 1 vrea să se îngroape niște cabluri în Netcity, așa cum ar fi trebuit să fie de mult, de altfel. Deci TOT! Din cauza la acelor stâlpi din fața primăriei. Tot traficul trecea pe acolo. Nu există load balancing, nu există lucrări programate sau ceva. Pur și simplu va cădea “peste noapte” internetul și toate cele în tot sectorul.

Firmele din domeniu cer o discuție cu autoritățile locale pentru rezolvarea situației.  Altfel, 238 de mii de bucureșteni care locuiesc în Sectorul 1 pot rămâne oricând fără internet și cablu, în condițiile în care telemunca și școala online au devenit un mod de viață.

Fantastic cât de bine s-au documentat cei de la Digi și cât de preciși sunt în acest articol. Fix 238 de mii de bucureșteni vor rămâne fără internet! Ce înseamnă, dom’le, să fii jurnalist la Digi și să lucrezi cu date fixe. Nu ne jucăm.

În zone precum Gara de Nord, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Băneasa au sedii centrale mari companii de stat, dar și firme private și mari corporații cu mii sau zeci de mii de angajați. Printre ele, se numără companiile feroviare de infrastrastructură și călători, Metrorex, Societatea de Transport București, dar și OMV Petrom, Telekom, Hidroelectrica sau Orange.

Deci rămânem fără metrou, fără carburant, fără transport în comun, fără tot. Și doi din ceilalți operatori. Ce drăguț din partea Digi că se gândește și la concurență <3

În Sectorul 1 se află nu doar companii de top, ci și unele dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din Capitală. Peste 55.000 de copii sunt înscriși în grădinițele, școlile și liceele de stat și private din sector, potrivit Inspectoratului Şcolar Municipal.

Băi, voi vă dați seama?! Cum vor plânge ăia mici de la grădinițe dacă rămân “peste noapte” fără internet? Cum mii de elevi vor fi în imposibilitatea de a învăța prin școala online? (Nu contează că acum sunt toți în vacanță. Shhh!)

Dorința primarului Clotilde Armand de a înlătura de azi pe mâine cablurile de internet și telefonie fixă de pe stâlpi ar putea perturba activitatea tuturor firmelor din zonă, dar și viața celor peste 238 de mii de locuitori ai sectorului. Printre ei, mulți care lucrează de acasă și s-ar putea trezi fără servicii de telecomunicații. Să nu-i uităm nici pe elevii care au trecut de mai bine de un an în sistemul online.

Iar apoi articolul se încheie prin enumerarea defalcată a principalelor companii din Sectorul 1, cu număr de angajați în dreptul fiecăreia, precum și numărul unităților de învățământ.

Deci e totul clar. Toate firmele vor rămâne fără ocupație, 238 de mii de oameni vor sta degeaba, mii de copii nu vor mai putea să învețe. Vă dați seama cum vom ieși cu toții pe străzi cu cablul în mână și vom căuta internetul cu lanterna? 🙂

În fine, funny but sad în același timp. Asta așa, ca să știți cine sunt cel mai profi site de știri din România.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Zeci de mii de oameni vor avea de suferit din cauza unui stâlp din Sectorul 1!

  1. Silviu

    Numele editorului este Luana Pavaluca. Merita sa ramana scris pentru posteritate.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu m-aș mira să fie un nume fals, că astfel de articole ori se dau semnate cu “redacția”, ori cu inițiale, ori cu nume false.

  2. SirNeo

    Eu înteleg din articol ca Digi nu are toate cablurile și că prin tăierea lor vor fi afectați 200.000+ mii clienti.
    Foarte bine, de ce avem NetCity daca nu il folosim?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: