LG G5 este cel mai interesant smartphone al momentului

By | February 21, 2016

Tocmai ce s-a lansat LG G5 și nu cred că am mai fost atât de entuziasmat de lansarea unui telefon nou de când au apărut cele rezistente la apă și praf. LG G5 vine cu foarte multe noutăți într-o perioadă în care “inovația” a devenit un cuvânt prea mare pentru restul producătorilor.

UPDATE – Testez LG G5 acum. Puteți citi cele două articole:

Ce aduce LG G5 nou? Un ecran care stă în permanență aprins, două camere “principale” (deci 3 în total), dintre care una este cu unghi larg și o baterie detașabilă într-un mod ingenios, care face loc altor accesorii, precum un grip foto cu baterie de 4.000 mAh sau un DAC pe 32 de biți.

lg-g5-1

Design-ul îmi place foarte mult. Seamănă foarte mult cu Nexus 6P ( citește review-ul meu aici) însă are o dimensiune care îl face mult mai confortabil de ținut în mână și pe care mulți și-ar fi dorit-o de la 6P. Este admirabil că au reușit să pună o baterie detașabilă pe un telefon cu doar 7.7 mm. Este construit din aluminiu, și tot în stilul lui 6P, are cititorul de amprente pe spate, integrat în butonul de power.

Specificațiile sunt doar o confirmare a faptului că avem de-aface cu un telefon remarcabil. Display-ul este un IPS LCD de 5.3″ cu Gorilla Glass 4 și rezoluția standard din zilele noastre (1440 x 2560). Chip-ul folosit este un Snapdragon 820 de la Qualcomm, susținut de un accelerator grafic Adreno 530 și 4GB RAM. Spațiul de stocare standard este de 32 GB poate fi extins prin adăugarea unui card microSD iar capacitatea bateriei este de 2.800 mAh.

Camera foto este și ea de excepție. Prima este de 16MP, are senzor de 1/2.5″ cu f/1.8, focalizare cu laser și OIS. Cea wide are 8 MP și am înțeles că se poate comuta între ele rapid din aplicația camerei foto. Pe mine unul mă atage mult mai mult o cameră cu unghi larg, ca să includ mai multe lucruri în cadru, decât una cu focalizare selectivă. Camera principală poate filma cu până la 2160p cu 30fps sau cu 60 fps la rezoluție mai joasă iar cea de-a treia (cea frontală) poate filma până la 1080p cu 30fps. De fapt, voiam doar să spun din nou că are 3 camere.

Printre specificații am mai citit o chestie mișto: pe lângă faptul că are mufă cu conector USB Type C, bateria se încarcă la 83% în doar 30 de minute. Bineînțeles, are și wireless charger.

lg-g5-5

Accesoriile, pe care LG le numește “Friends”, se conectează în partea de jos a a telefonului. Pentru asta se scoate bateria cu totul, iar accesoriile includ și ele o baterie. Grip-ul foto (Cam Plus) are baterie de 4.000 mAh și butoane fizice pentru shutter și pentru zoom. DAC-ul de la Bang & Olufsen (LG Hi-Fi Plus) este amuzant pentru că are și el încă un jack, deci telefonul va avea 2 jack-uri în total. Sunt curios dacă și căștile oferite sunt tot B&O.  Pe lângă cele două, LG a lasat și propria versiune de ochelari de realitate virtuală, care cântăresc doar 100 grame, o cameră 360 și o bilă în stilul Sphero.

În curând vom ști toate detaliile și despre Galaxy S7, însă Samsung ar trebui să scoată mulți prea mulți iepuri din pălărie pentru a muta atenția asupra lor. Voi încerca să scriu cât mai mult despre una-alta de la Barcelona, chiar dacă nu sunt acolo. Veți putea citi toate articolele accesând tag-ul MWC 2016.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “LG G5 este cel mai interesant smartphone al momentului

  1. Mihai

    Sunt fan LG incepand cu G2. Se pare ca au o echipa foarte buna de R&D. Cred ca putem compara LG cu Apple din punct de vedere al inovatiei.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: