Poze făcute cu cele două camere ale lui LG G5

By | April 13, 2016

LG G5 are două camere pe spate: una normală de 16 MP și f/1.8 și cealaltă cu unghi larg de 135 de grade, 8 MP și f/2.4. De când am auzit despre această ipoteză mi s-a părut o idee bună și acum că am făcut câteva poze în paralel confirm acest lucru.

Citește și: Primele păreri despre LG G5.

Ştiu că până acum civilizația a reușit să supraviețuiească folosind o singură cameră principală a telefonului însă de acum înainte chiar mi-ar plăcea să avem două. Camera wide devine foarte utilă atunci când vrei să faci o poză în spații înguste. Uneori scena chiar nu îți permite să faci un pas în spate pentru a cuprinde mai multe în cadru:

poze lg g5

poze lg g5

De exemplu poți cuprinde toată încăperea în care te afli dintr-o singură poză. Sau dacă ești la un restaurant cu prietenii, le poți face o poză peste masă fără să te ridici în picioare pentru ca tot restaurantul să se uite la tine.

poze-lg-g5-2

poze-lg-g5-1

Cel mai utilă însă mi se pare însă în cazul peisajelor și a fotografiei prin oraș. Mi s-a întâmplat de multe ori să vreau să fac o poză unei catedrale și să nu o pot cuprinde pe toată în imagine.

poze-lg-g5-7

poze lg g5

Unghiul este atât de larg încât trebuie să fii atent cum ții degetul pe spatele telefonului pentru că uneori îți poate intra în poză, cum s-a întâmplat mai jos:

poze-lg-g5-5

poze-lg-g5-6

Un lucru care se întâmplă cu toate camerele wide, nu doar cu cea de la LG este că toate deformează un pic poza, o curbează. Eu consider acest lucru perfect acceptabil și în realitate vei observa destul de rar acest lucru. Plus că uneori vei obține și un mic efect artistic.

poze-lg-g5-3

poze-lg-g5-4

Comutarea între cele două camere se face foarte ușor prin apăsarea celor două butoane pe care sunt desenate niște brăduți. Destul de intuitiv:

camera-lg-g5

Acum că le-am văzut pe amândouă, nu aș putea să aleg între ele. Nu aș cumpăra un telefon doar cu cameră wide, dar este atât de folositoare pe lângă cea normală.

UPDATE: Un cititor zice bine, cu un unghi atât de larg, dacă nu îți pasă că îi cam soliciți bateria (care se poate înlocui totuși), ai putea să-l folosești în mașină pentru a filma în trafic.

Articolul face parte din Orange Smartphone Testers, o campanie prin care mai mulți bloggeri care testează telefonul au șansa de a-l câștiga. Așa că dacă vreți să dați o mână de ajutor, un share ajută. Mulțumesc 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Poze făcute cu cele două camere ale lui LG G5

  1. Mihai

    Foarte tare camera wide. Cel mai impresionat sunt de prima poza cu volanul. Diferenta este imensa intr-un spatiu clar foarte restrans.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: