Storcător de fructe cu presare la rece – Panasonic MJ-L500

By | July 17, 2017

Pentru că nu sunt un băutor de cafea, am zis să-mi umplu dimineţile folosind Panasonic MJ-L500, un storcător de fructe cu melc şi cu presare la rece. În mintea mea dimineţile aveau să devină ca acele momente de serenitate în care eşti în vacanţă şi iei micul dejun la hotel.

storcător de fructe cu presare la rece - Panasonic MJ-L500

Evident că somnul a reuşit să învingă şi acest plan, aşa că am băut suc de portocale doar seara. Dar după experienţă măcar vă pot spun cum funcţionează un astfel de storcător.

În primul rând, am găsit în cutie foarte multe părţi componente. Cam atâtea:

storcător de fructe - Panasonic MJ-500

Pentru a-l ansambla prima dată, am crezut că trebuie să mă înscriu la cursurile vreunei facultăţi de mecanică. Dar după ce am reuşit, mi-am dat seama că storcătorul este construit în aşa fel încât să nu poată fi montat greşit. Apropo, melcul care face presarea este foarte greu, construit din oţel. Deci nu cred că va ceda vreodată.

Principiul de funcţionare este destul de simplu. Bucăţile de fructe sunt introduse prin tubul din partea superioară iar melcul le zdrobeşte. Sucul şi pulpa se strâng într-o sită, care periodic este “ştearsă” de o perie de cauciuc. Ce trece prin sită este suc, ce nu, este pulpă şi se duce pe alt traseu. La sfârşit de linie, sucul şi pulpa sunt strânse în containere separate.

Avantajul unui stocător de fructe cu presare la rece este că nu încălzeşte sucul. Mie mi-a plăcut foarte mult să scot câteva portocale reci din frigider şi să obţin un suc răcoritor. De asemenea, pentru cei cărora le plac slushy-urile (habar n-am cum le zice în română), Panasonic MJ-L500 poate fi folosit şi pentru fructe şi legume îngheţate.

Am obţinut două pahare de suc (~400 ml) din trei portocale sau din două grapefruit-uri mai mari. După presare pulpa rămâne destul de uscată. Din punctul meu de vedere, storcătorul are un randament foarte bun. Singurul lucru care nu-mi place este că fructele trebuiesc tăiate pentru a încăpea prin tubul subţire de sus.

Din ce am mai citit, am văzut că majoritatea persoanelor spun despre el că-i silenţios. Mie nu mi s-a părut aşa de timid, dar în acest caz nu aş vrea să ştiu cum sună celelalte storcătoare.

Pentru curăţare, Panasonic a pus şi o perie în pachet. Şi curăţarea nu trebuie neglijată, pentru că sucul de citrice devine lipicios. Totuşi, eu l-aş recomanda persoanelor care au o maşină de spălat vase.

În concluzie, dacă vreţi un pahar de suc rece, Panasonic MJ-L500 îşi face treaba foarte bine. Separă foarte bine sucul de pulpă, iar singurul inconvenint pe care l-am găsit este că fructele trebuiesc tăiate ca să intre în tub. Îl găsiţi la eMAG, PC Garage şi evoMAG, în jurul a 600 de lei.

3 comentarii la: “Storcător de fructe cu presare la rece – Panasonic MJ-L500

 1. Sorin

  Dacă m-aş lua după reclama că primesc de 2 ori diferenţa(!), evident de la Altex, şi la care storcătorul este 649.94 lei, teoretic m-aş căpăta cu 102.88 lei dacă iau în considerare oferta de la pcGarage cu 598.50 lei. N-am putut vedea preţul de la eMag, pentru că nu vrea nicicum să se deschidă… Chiar aşa !
  Apropos de sucuri, chiar eram în căutarea unui storcător cu melc, pentru că turbo-mega-giga-blenderul care îl am face “spumă de suc de fructe” şi mai puţin… “suc” de fructe. Poftă bună !

  Reply
 2. Andrei

  Eu am unul orizontal.Dublu ca pret si e destul de silentios.Am avut si storcator vertical nu Panasonic, alta marca si facea un zgomot ca un Boeing la V1.L-am returnat la magazin pentru ca s-a defectat dupa 10-15 utilizari.Cuva aceea care preia sucul si-a pierdut rapid etanseitatea si nu s-a rezolvat decat cu OPC-ul dupa vreo doua luni prin service.Si aia alti destepti l-au “reparat” cu…silicon sanitar.

  Reply
 3. C

  Au mai scazut preturile; ce inseamna competitia – eu am unul luat acum vreo 5-6 ani de la Hurom (cei care au ‘inventat’ produsul) si cred ca am dat cam dublu pe el fata de Panasonicul de mai sus.

  Reply

Ce părere ai?