Acum este momentul să setăm niște KPI-uri pentru primari

By | November 2, 2020

Mai toți primarii și-au ocupat săptămâna trecută birourile. Practic de săptămâna asta începe mandatul lor, la mai bine de o lună după alegeri. Așadar, acum ar fi momentul să facem un snapshot pentru cum arată lucrurile acum și cum am vrea să arate peste 4 ani. În același timp, poate ar fi bine să ne stabilim o listă de KPI-uri realiste după care să le evaluăm activitatea peste 4 ani. Niște chestii pe care ni le-am dori atinse indiferent alte lucruri se întâmplă pe parcurs.

M-am gândit și eu ce mi-aș dori de la București. De exemplu:

  1. Bucureștiul este cea mai poluată capitală din Europa. Nu am mari speranțe aici, că-i o treabă de durată, dar mi-ar plăcea ca după 4 ani, măcar să nu mai fim pe locul întâi. Să scădem măcar sub Paris. Să începem să colectăm deșeurile selectiv, nu doar să ne prefacem că facem asta.
  2. Mi-ar plăcea ca după 4 ani să iau autobuzul de plăcere. Chestia asta chiar cred că poate fi realizată. Să ajungă să fie mai eficient să iau autobuzul decât mașina personală.
  3. Curățenie. N-am mai văzut Bucureștiul așa de jegos ca pe vremea lui Firea. Coșuri de gunoi pline, zoaie pe trotuar. Curățenia mi se pare cea mai ușoară problemă care trebuie rezolvată. Nu-i așa greu să speli trotuarele.
  4. Liniște și siguranță. Fără vecini care fac zgomot când vor ei, fără rable cu tobe sport pe străzi, fără cluburi care poluează fonic, fără parcangii, fără mașini parcate cu nesimțire, fără chiștoace de țigări aruncate pe geamul mașinii șamd. Pentru asta poliția ar trebui să nu facă altceva decât să aplice legea. Și cum polițiștii se află în subordinea primăriei, sper să fie puși la stradă.

Nu am speranțe la uptime 100% la căldură, că știu că nu-i o problemă ușor de realizat. Nu știu ce se poate face în privința traficului, că nici asta nu-i o problemă ușoară și nici ieftină. Nu îmi doresc parcări în plus, că aici este un cerc vicios: cu cât mai multe parcări, cu atât mai multe mașini. În rest, nu mă interesează alte chestii dacă nu se punctează pe aceste subiecte. Nu-mi pasă de recorduri pentru cei mai lungi cârnați, nu-mi pasă de iarbă plantată pe stațiile de autobuz șamd.

Și apoi ar trebui să ne gândim la niște micro-KPI-uri pentru sectoare. Și nu numai pentru București. Ar trebui ca toți cetățenii să își facă o listă mentală cu ce își doresc ei de la localitatea în care locuiesc. Drumuri mai bune, iluminat stradal, orice.

Eyes on the ball!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Acum este momentul să setăm niște KPI-uri pentru primari

  1. Marius

    Iti dai seama ca fiecare cetatean are problemele lui, nu? Daca ii iei parte in parte fiecare o sa-ti ceara sa-i rezolvi problema personala, punctuala.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ce încerc să spun aici este că fiecare cetățean ar trebui să-și seteze de la început niște obiective (fie ele și probleme personale) și să ceară administrației să le rezolve. Sau măcar să urmărească pasiv ce se face în direcția respectivă, iar la final de mandat să tragă linie și să vadă dacă i s-a rezolvat vreuna din probleme sau dacă el ca individ este într-o poziție mai bună decât acum 4 ani. Fără să mai plece după fente cu vouchere de electrocasnice, plantări de panseluțe șamd.

Spune-ți și tu părerea: