AFM a dat startul la înscrieri pentru o nouă sesiune RABLA pentru electrocasnice din decembrie

By | November 22, 2022

Dacă ați ratat în vară momentul să luați un voucher pentru un laptop, tabletă, mașină de spălat rufe, uscător, frigider sau aer condiționat, mai aveți o șansă. AFM mai organizează în noiembrie – decembrie o sesiune de RABLA pentru electrocasnice, în încercarea de a repartiza bugetul care nu s-a consumat de la primele ediții.

Deocamdată acum au dat drumul la site-ul AFM pentru înscrierea utilizatorilor. Aveți timp până pe 25 noiembrie să vă creați un cont acolo, în caz că încă nu aveați de la edițiile precedente. Apoi va fi pauză până pe 5 decembrie. Timp în care ei probabil validează conturile noi. După acest pas puteți aplica pentru un voucher în următoarele etape.

Data în care puteți solicita un voucher în funcție de ce vreți să vă cumpărați

  • Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (05 decembrie 2022, ora 10.00 – 09 decembrie 2022, ora 23.59, sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 25 milioane lei;
  • Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele (12 decembrie 2022, ora 10.00 – 16 decembrie 2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10 milioane lei;
  • Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (19 decembrie 2022, ora 10.00 – 23 decembrie 2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15 milioane lei.

După ce v-ați înscris, ați fost validat și vi s-a alocat un voucher, aveți 7 zile la dispoziție să cumpărați un aparat nou cu acel voucher. Nu puteți participa în program dacă ați cerut un voucher în primele ediții și nu l-ați folosit și nu puteți cumpăra încă un echipament electrocasnic de același fel cu un altul pe care l-ați cumpărat în edițiile anterioare.

Care este valoarea voucherelor?

Echipamentele incluse în program și valoarea voucherului pentru fiecare echipament sunt:
  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Ce produse uzate trebuie să dați la schimb?

Puteți da la schimb în următoarele:

a) maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător;
b)maşini de spălat vase;
c)aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile;
d)frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;
e)uscătoare de rufe;
f)aspiratoare;
g)calculatoare personale.

Aveți însă grijă că aici e un pic de ambiguitate în program. Nu puteți da la schimb orice contra orice. De exemplu, dacă îmi aduc bine aminte din vară, pentru un laptop puteți da la schimb un calculator personal (nu un alt laptop!) sau un aspirator. Pentru un aparat de aer condiționat trebuie dat un alt aparat de AC la schimb și tot așa. Aspiratorul pare high card-ul conform ghidului lor, pentru că îl poți da la schimb cam pentru orice.

Oricum, mie marele câștig al acestui program mi se pare că este posibilitatea de a scăpa gratis de electrocasnicele vechi. Nu mai trebuie să te chinui tu cu ele pe scări și în mașină. Vine curierul, îți aduce frigiderul nou și îl ia pe cel vechi. Magic!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: