Alegeri 2024. Rezultatele sunt mai bune decât mă așteptam

By | June 9, 2024

În primul rând mă bucur pentru București. Practic tot ce contează este ce scrie pe burtiera de mai jos:

Vă spun sincer că aveam emoții și nu mă așteptam la o victorie atât de categorică a lui Nicușor Dan. Se pare că bucureștenii s-au săturat de circ și mahala.

Mi-a plăcut și atitudinea lui Nicușor de după anunțarea rezultatului. Mi se pare că acel anunț referitor la referendum a fost greșit interpretat de toți experții invitați de Digi24 în platou. Nu, omul nu are ambiții de președinte. Mie mi s-a părut o replică directă la anunțul lui Ciolacu de acum o lună. Un fel de “atacul este cea mai bună apărare”.

Mi se pare un scor bun și pentru Clotilde la PS1. Indiferent de rezultat, eu nu mă așteptam să mai primească vreun vot după modul în care a gestionat primul mandat. Rămâne de văzut dacă PSD reușește să fure îndeajuns de multe voturi până la final.

O surpriză neplăcută mi se pare scorul strâns de la PS2. Radu Mihaiu mi s-a părut mai serios și mai muncitor decât Clotilde și în general mai popular. Nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo.

La Europarlamentare este jale într-adevăr. USR 11%, pardon … USR+PMP+FD mai jos decât AUR. A zis bine cineva în platou la Digi. USR nu doar că nu a câștigat, dar chiar și prin coaliția cu alte două partide, tot sunt pe minus. Poate reușește cineva să-l împingă totuși pe Barna pe scări.

Reper este iar o dezamăgire (așa cum era de așteptat). Conform exit poll-ului nu au luat nici măcar 5%. Eu i-am votat la Europarlamentare, însă doar pentru că nu mă lăsa conștiința să pun ștampila pe fața lui Barna. Prefer totuși oricând Cioloș în loc de Barna. În realitate însă a fost o mare greșeală faptul că s-au despărțit de USR și merită acest scor jalnic. Sper că acum își dau seama cât de irelevanți sunt de fapt.

În continuare sunt de părere că rezultatele sunt mai bune decât mă așteptam. Eu prevesteam un scor mai mic pentru Nicușor, un scor mai mic pentru Clotilde și un procent mai mare pentru AUR.

De fapt… în funcție de ce unghi privești, toate partidele au câștigat (câte ceva) și toate pot fi privite și ca perdante. Însă dintre toți pierzătorii, parcă USR au pierdut cel mai mult.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Alegeri 2024. Rezultatele sunt mai bune decât mă așteptam

  1. Dima

    Norocul lui Nicușor Dan a fost bâlbâiala PSD-ului cu candidatul lor la primărie. Dar probabil că înfrângerea ”duamnei” Firea îi convine de minune lui Ciolacu, astfel el nu mai are rival în partid și poate să se pregătească pentru candidatura la prezidențiale în toamnă.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, l-a ajutat bâlbâiala PSD-ului fără discuții, însă chiar și luați la pachet, PSD + PNL, tot ar fi fost pe 2.
      Cred că Firea oricum nu era un rival pentru Ciolacu. Era pătată cu problema azilelor, așa că era scoasă din joc. Sunt curios dacă Ciolacu chiar va avea curaj să candideze pentru prezidențiale.

    1. Revo Post author

      Nu, de data asta chiar nu mi se pare. Este pentru prima dată când am votat din dorința de a vota un candidat și nu de frică să nu iasă alt candidat.

  2. Pavel

    Bucureștenii nu s-au săturat de circ și mahala. Altfel nu ar fi votat la sectoare doar comasați și pe fiul lui Piedone. La București ai impresia că au existat două categorii de votanți, cei care au avut dreptul să voteze doar pentru primăria generală și l-au ales pe Nicușor și cei care au avut dreptul să voteze la sectoare și au ales psdnl… Eu nu-mi explic cum au putut pune ștampila pe Nicușor și pe Tuță la același scrutin…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: