Google a deschis oficial accesul la AI-ul Gemini. Cum puteți descărca aplicația și cum înlocuiți Google Assistant

By | June 7, 2024

Gemini, AI-ul prin care Google încearcă să concureze cu ChatGPT, este acum disponibil în mod oficial și pentru utilizatorii din Europa. Da, de data aceasta inclusiv pentru România.

Aplicația pentru Android o puteți descărca de aici.

Odată ce descărcați aplicația, aceasta vă întreabă dacă doriți să înlocuiți asistentul “vechi”, adică Google Assistant, cu Gemini. Pentru a-l accesa, acesta va răspunde tot la “Hey Google!”. Așa arată interfața:

Google avertizează însă că Gemini nu suportă toate funcțiile din Google Assistant, cum ar fi rutinele sau modul de interpretor. Printre primele mesaje de după instalare spun că “Gemini încă învață de la Google Assistant”. Mi se dezamăgitor faptul că Google nu a reușit să facă o portare completă, având în vedere că Google este practic o companie cu resurse nelimitate dpdv bani și programatori.

Încă un aspect care mi se pare dezamăgitor este faptul că aplicația Gemini “nu înțelege” limba română, deși pe varianta web pot pune întrebări în limba română. Poate este din cauză că am eu telefonul setat pe “english”. Rămâne de văzut.

Ce poate face însă este să îți caute prin mailuri după anumite cuvinte cheie, să caute un playlist pe Spotify, să ia notițe sau să-ți ofere răspusuri mai complexe și mai bine argumentate la anumite întrebări.

Iată un exemplu de răspuns, în care eu l-am întrebat care este cea mai bună modalitate pentru a păstra pâinea:

Un răspuns de bunicel dacă mă întrebați pe mine. Google Assistant nu știu dacă ar fi știu să răspundă la această întrebare. Sau în cel mai bun caz m-ar fi trimis la niște rezultate găsite pe internet.

Oricum, dacă vă place sa vă jucați cu AI-ul îl puteți descărca și testa. Urmează să văd și eu ce alte trucuri mai are pe mânecă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Google a deschis oficial accesul la AI-ul Gemini. Cum puteți descărca aplicația și cum înlocuiți Google Assistant

  1. Coco Moll

    La mine merge in limba romana, sigur este din setările telefonului daca îl ai în engleză.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: