Am comandat de pe Glovo Express și m-a durut

By | May 30, 2022

Eram la un eveniment festiv în week-end și cineva a spus că ar bea un Campari. Plus că nu prea mai aveam Cola pentru Cuba Libre. Era o scenă ca din reclame. Eu băusem deja o Cuba Libre, așa că nu aveam cum să mă duc cu mașina să cumpăr și nu era niciun magazin la distanță de mers pe jos.

Mi-a venit ideea de Glovo (nu știu de ce tocmai Glovo). Glovo Express este supermarketul lor, care operează în incinta Compil Pipera. Mi-am adus aminte că l-am văzut odată în drum spre Ground Zero. Teoretic era cel mai apropiat de locul de unde comandam. Am cumpărat așadar …

  • Un Campari Bitter la 0.7l
  • O Cola la 2.5l
  • O Cola Zero la 1.25l
  • Un Schweppes (cu ce?!) la 1.5l

Cost total 130,45 lei, din care 90 lei a fost Campari, restul Cola și Schweppes, 17,99 a fost livrarea și 3 lei tips pentru curier. Mi s-a părut mie un pic cam mult, dar habar n-aveam cât costă un Campari, că nu beau de obicei, așa că am zis “heh, inflația, csf…”.

A doua zi m-am gândit totuși să verific cât costă un Campari la 0.7l la eMAG. Nu costă 90 lei. Nici 80. Nici măcar 70 lei. Costă 62 lei FFS! Am fost victima perfectă. Am plătit 28 de lei în plus pe un Campari.

Ok, de la eMAG nu venea în 30-40 min ci a doua zi. Dar eu consider că “taxa de urgență” au fost acei 18 lei dați pe livrare, că-i o taxă de livrare mai mare decât dacă aș fi comandat ceva de mâncare de la un restaurant. Ok, hai, mai pui și 5-10 lei peste prețul de magazin. Dar cu cei 28 lei în plus eu am plătit practic pe un produs cu 45% mai mult.

Bineînțeles, eram mai ieftin prin Tazz Now și mult mai ieftin prin Bolt Market. Și mai ieftin dacă alegeam prin oricare din aplicații livrare din Kaufland sau din alt supermarket.

Știam că Glovo sunt avari cu comisionul aplicat restaurantelor, dar nu mă așteptam să aibă asemenea adaosuri și la propriul supermarket. Totuși, ce costuri generează acel Glovo Express? E un depozit cu câteva frigidere și un un angajat acolo. De unde un adaos așa de mare față de un Supermarket non stop?

Am scris asta aici ca să țin minte pe viitor. Glovo Express never again. E mai ieftin să aștept să se ducă alcoolul din sânge și să-mi comand o bicicletă pe care să o asamblez și să merg până la Nuba să cumpăr un Campari de acolo, cu tot cu barman.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Am comandat de pe Glovo Express și m-a durut

  1. CatalinR

    Deci tu erai la un eveniment festiv si te-ai gandit in timpul spritului sa mai comanzi prin curier, care sa iti aduca bautura urgent din alta parte la botul calului. Asta e next level, e prima oara cand aud asa ceva. Si mai spui ca e scump.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, am folosit un serviciu scump care mi s-a părut și mai scump decât mă așteptam și am zis să le spun și altora că e prea scump. Cu ce am greșit? 🙂

      P.S: Nu a fost chiar la botul calului. A parcat pe partea cealaltă a străzii! 😛

  2. mihai

    La Nuba, de banii aia îți pune un dop de Campari :)) Poate la vreo crâșmă prin Rahova să îl iei cu tot cu barman

    Reply
  3. Mihaița

    Crezi tu ca e un depozit cu 2 frigidere??? Asa ai impresia? Habar n ai spatiul care e acolo 1 la mana, 2 la mana nu e 1 singur angajat cum spui tu..sunt cate 2 pe tura, chiar 3 .. . 3 la mana, sunt cel putin 6-9 frigidere ..de bauturi + congelatoare.. si pana la urma.. vrei figuri fratele meu platesti ! Nu ti convine numai comanda ! Nu cred ca te a obligat glovo sa comanzi !

    Reply
  4. Johnny69

    Comentul lui catalinr e epic de priceless.

    Am pretenash care tot spune “si sarac si cu pretentii”

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, Cătălin are și el partea lui de dreptate. Însă putem gândi totul în termeni de “sărak” și “barosan”, dar putem gândi și în termeni de “chestia asta merită banii” și “chestia asta nu merită banii”.
      De exemplu plătesc fără probleme pentru servicii considerate de alții mofturi sau dau banii cu plăcere pe o masă la un restaurant bun dacă sunt de părere că își merită acel preț. Pe de altă parte, da, mă zgârcesc și la 2 lei dacă nu-mi place serviciul sau consider că prețul cerut e nejustificat.

  5. Imeraa

    Mihăiță. Nu știu în ce Glovo Express ai intrat tu dar eu când am avut ocazia sa ajung in unul nu aveau frigidere deloc. Și era doar un singur angajat. Ești curier Glovo, sau ceva? De curiozitate.

    Reply
    1. Revo Post author

      Heh, sigur au mai mulți angajați. E o exagerare evidentă în articol din partea mea. La fel și cea cu Nuba, ofc. Așa descoperi angajații Glovo undercover 😛

Spune-ți și tu părerea: