Am încercat funcția de programare a cursei prin Uber

By | October 13, 2016

Uber a făcut un update la aplicație acum două săptămâni prin care poți programa cursa în avans. Am avut de făcut un drum la aeroport la 4 dimineața așa că am avut ocazia s-o testăm. A fost ok, am ajuns la aeroport, dar mi se pare că funcția nu funcționează așa cum ne-am fi așteptat.

Să o luăm pas cu pas. Am programat cursa de seara pentru a doua zi dimineață. Uber te pune să alegi un interval de 15 minute în care vrei să ajungă mașina. Aplicația m-a atenționat că nu garantează că un șofer va accepta cursa și că este posibil să se aplice tarif dinamic. Mie mai logic mi s-ar fi părut ca aplicația să emită atunci o notificare către șoferi, iar unul dintre ei, poate chiar un vecin din bloc, să accepte în avans cursa.

Uber îți trimite notificări cu 24 de ore (la mine nu a fost cazul) și cu 30 de minute înainte de cursa programată. Cu 5 minute înainte ca șoferul să pornească spre tine primești și estimarea corectă de preț, în funcție de tariful dinamic. Dacă nu îți convine, poți anula cursa chiar și cu 5 minute înainte, fără a plăti taxă de anulare. Noi nu am fost atenți, eram ocupați cu bagajele, iar aplicația a trimis automat șoferul spre noi.

În fine, șoferul a ajuns în primul minut al intervalului setat de mine, deci la mare fix. Încă o chestie care mi se pare aiurea este că el nu știe dinainte dacă va accepta o cursă programată sau una normală. Altfel, cursa a fost foarte plăcută și noroc că a fost rapidă (tariful dinamic era de 1.6x)

Dar având în vedere că serviciul nu oferă garanția că un șofer va onora cererea și că se aplică tarif dinamic ca la oricare altă cursă, nu văd de ce ai folosi această funcție? Adică ai putea să scoți pur și simplu telefonul din buzunar și să cauți un Uber așa cum ai făcut-o și până acum. Ar fi cam același lucru doar că ai avea și mai mult control asupra prețului. Poți să mai aștepți 10 minute, să te joci cu pin-ul pe străduțe sau să selectezi UberSELECT dacă nu îți convine tariful dinamic.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Am încercat funcția de programare a cursei prin Uber

  1. Dragos

    Deci e fâs. O să comând cu 20minute înainte să plecăm alegând eu tariful (ca să zic așa). Mulțam de review

    Reply

Spune-ți și tu părerea: