Îmi place că ASUS are curaj cu Zenfone 8

By | May 13, 2021

Tocmai ce s-a lansat Zenfone 8, iar mie îmi place gama Zenfone încă de pe vremuri. Citeam în diagonală specificațiile, până când mi-au atras atenția două fraze.

Prima: “Ecranul AMOLED Samsung de 5,9 inchi și 120 Hz este rapid și sensibil, oferă o defilare lină, imagini fără efect de încețoșare și este certificat HDR10+.

A doua: “Sistemul de camere de nivel profesional cu care este echipat Zenfone 8 utilizează exclusiv senzori Sony și include un sistem dual de camere pe spate, cu o cameră principală cu unghi larg de 64 MP IMX686 și o cameră secundară cu unghi ultra-larg de 12 MP IMX363.

asus zenfone 8 romania

Pentru cei ce nu știu, în lumea producătorilor de smartphone sunt câțiva producători de display-uri și 2-3 producători de senzori foto.  Atât. În Top 3 producători de display-uri sunt Samsung, BOE și Tianma iar senzori foto produc în principiu doar Samsung și Sony. Toți ceilalți producători de smartphone-uri apelează la acești 2-3 producători de display-uri și senzori foto. Iau senzorul sau display-ul de la ei, le tunează ei la nivel de culori și soft și apoi se laudă cu ce hardware mișto au ei. În realitate cu toții știm că este senzorul X sau Y împachetat sub o altă denumire.

Ceilalți o fac cumva low profile. Îmi place că ASUS are curaj și o zice din start. “Avem display Samsung și cameră Sony”. Din punctul meu de vedere sunt două alegeri foarte fericite. Știți ce mișto se vede AMOLED-ul de la Samsung, iar senzorul acela de la Sony este din punctul meu de vedere cel mai rapid și luminos pentru imagini în lumină slabă. Apeși pe “shoot” și îți face poza direct, fără să te țină cu telefonul în mână sau să proceseze ulterior când vrei să intri în galerie să vezi poza.

În rest, the usual. Display-ul este de 5.9, o dimensiune care să-l facă popular pentru un segment mare de utilizatori, Snapdragon 888, baterie de 4.000 mAh, fast charging, rezistență la apă și praf. Singurul lucru pe care nu-l are este wireless charging.

Telefonul este deja în stoc cu variantele cu 128 GB de stocare și 256 GB de stocare. Prețul e cam mare, dar probabil că va fi redus în curând și astfel Zenfone 8 va deveni o variantă foarte bună de luat în calcul.

Also, ASUS a lansat și Zenfone 8 Flip, care are o cameră “rabatabilă” față-spate. Not bad at all, ASUS.

asus zenfone 8 flip

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Îmi place că ASUS are curaj cu Zenfone 8

  1. Marius

    Pe de-o parte este asa cum zici tu la treaba cu senzorii. Dar unii ii fac mai bine sau nu. Nici Olympus, de exemplu, pe camere foto nu isi face senzorii, parca ii ia de la Sony, si rezultatele sunt mai bune si la pret mai ok decat la Sony, in anumite categorii de pret. La fel si la televizoare, Panasonic ia panouri de la LG Display si are drept de modificare pentru anumite lucruri si rezultatele sunt mult mai bune. Nu e vorba de lego intotdeauna 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Cumva înțeleg și producătorii, că fiecare crede că el face o treabă mai bună cu fine tuning-ul senzorului. Dar mă pun și pielea celor 2-3 clienți cărora le-ar plăcea să știe din start ce senzor este.

Spune-ți și tu părerea: