Am văzut toată seria Fast & Furious

By | May 9, 2015

Eu am început seria direct de la 2Fast 2Furious, deci nu apucasem să văd prima parte. Zilele trecute am făcut ceva mișto. Am văzut primul film din serie și apoi m-am dus la cinema să-l văd pe ultimul, așa că am putut să fac comparație între ce era odată și ce este acum.

Lucrurile se întâmplau atât de demult încât am aflat de 2Fast 2Furious prima dată de la TVR 1. Era o emisiune în care-l prezenta chiar Irina Margareta Nistor. L-am văzut, apoi prin noiembrie a apărut NFS Underground, l-am jucat, și uite așa am rămas învățat prost, cu zgomotul de motoare în minte. Ca să vă faceți o idee de cât de joase am standardele legate de filme cu mașini, mi-a plăcut până și Tokyo Drift, care este cel mai prost film din serie. Are încasări mai mici chiar și decât primul.

fast_furious_wikipedia

sursa: wikipedia

Fast forward până azi, Furios 7 are cea mai bună notă dintre toate pe IMDB. Dar eu am rămas în minte tot cu primele două din serie, pentru că acolo acțiunea este centrată pe mașini. Mi se pare că regizorul a uitat că ăsta trebuie să fie un film despre mașini în care se mai și bat unii. Nu un film cu bătăi în care mai apar și mașini din când în când. Dacă vreau să mă uit la filme cu bătăi, am de unde alege.

Trecând peste asta, bătăile sunt regizate bine dar scenariul mi s-a părut făcut din bucăți, peticit. Şi cascadoriile alea în care conduc cu dinții în timp ce cu ambele mâini trag cu un Uzi într-un MiG la 10.000 m altitudine mă enervează pentru că știu că s-ar fi putut face un film bun despre mașini și fără să se apeleze la ele. Încă o chestie jalnică este coloana sonoră. În afară de yalla habibi nu cred că am rămas cu ceva în minte, deși s-a văzut că se străduiau atâââât de mult să bage muzică pe oriunde pot. Inclusiv melodia de la final mi se pare prost aleasă. De fapt e stricată de Wiz Khalifa care zici că se milogește pe lângă ei să-i bage și lui o manea pe ici-colo.

Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat Jason Statham și cum au gestionat situația cu Paul Walker. Să vedem cum va fi Fast & Furious 8. Eu rămân fan al serie pentru că am crescut cu filmele astea. Vorba aia, #fandemic.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: