Ce faci când vine prin poștă amenda de rovinietă și au trecut cele 14 zile pentru a achita jumătate din ea?

By | December 9, 2022

Nouă ne expiră rovinieta pe la sfârșit de decembrie. Și la începutul anului, cum nu aveam plănuită nicio plimbare mai lungă, am zis eu să fac economie și să o plătesc când va trebui să ieșim din București.

Normal că apoi am uitat de ea și ne-am plimbat prin toată țară fără rovinietă. Ne-au făcut poze celebrele camere de la Fetești, în drum spre mare. Așa că zeii digitalizării, Poliția Română împreună cu Poșta Română, și-au dat mâna și mi-au trimis amenda acasă prin poștă.

Iată timpii lor de reacție:

  • Pe 10.08.2022, ora 13:23 ni s-a făcut poză pe A2, km144+100, Fetești.
  • Pe data de 16.11.2022 a fost emis procesul verbal de constatare a contravenției (de la care am termen 14 zile să plătesc jumătate de amendă).
  • Pe 06.12.2022 primesc notificare prin poștă. Deci la 20 de zile de la emiterea procesului verbal de constatare. La mulți ani de Moș Nicolae!!!

Așadar conform celor de mai sus nu mai puteam plăti online jumătate din sumă. A durat 20 de zile ca o hârtie fie trimisă din București până în București.

Soluția?

Mergi la direcția taxe și impozite, cu scrisoarea în mână, pe care a pus doamna de la poștă ștampila, să demonstrezi că a venit cu 6 zile întârziere, și te afli încă în termenul de plată pentru jumătate. Să fiți atenți la poștă să nu cumva să uite să vă pună acea ștampilă.

Și atât. Foarte civilizat la Piața Amzei. Am găsit loc de parcare, relativ liber la cele 4/6 ghișee la care se încasa. Am plătit cu cardul și probabil o să păstrez cu sfințenie dovada plății pentru tot restul vieții, că nu se știe niciodată când apare o datorie din cauză că nu a mers cine știe ce sistem interconectat cu altul.

Acum aștept să văd dacă mi-am luat-o și la întoarcere.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Ce faci când vine prin poștă amenda de rovinietă și au trecut cele 14 zile pentru a achita jumătate din ea?

  1. Nicolae Simion

    Corect! Data de la care decurge termenul este data poștei, așa spune legea! Numai că… tot legea spune că dacă nu primești amenda în termen de 90 de zile… aceasta se prescrie! Aceasta se face însă pe cale judecătorească, trimițând solicitarea cu toate înscrisurile anexate la judecătoria pe raza căreia ai fost amendat și aceasta anulează amenda. Așa ar trebui, dar… justiția e nefuncțională la noi și mai bine te lipsești și plătești amenda. Atenție, dacă-ți vin mai multe amenzi pentru lipsa rovignetei, nu trebuie plătită decât una singură. Tot conform legii, dar… mai contează legea la noi? Un coleg a plătit 7 (șapte) amenzi pentru aceeași rovignetă! N-a cunoscut legea, dar nici cei care i-au luat banii n-o cunosc? Întrebare retorică…

    Reply
  2. Adrian Bolocan

    Anumite documente, precum cele de la judecătorie, știu că impuneau să semnezi la primire, astfel încât să existe consemnat undeva data la care a ajuns plicul.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, așa s-a întâmplat și aici. Și apoi a pus acea ștampilă care să ateste data în care am primit plicul.

  3. Bogdan

    Ve-ti fi surprinsi sa vedeti ce termen trece la o adresa in cadrul aceleasi institutii numita politie IN ACEEASI LOCALITATE. Suntem terminati!
    Da. o sa primesti si pentru intoarcere si la orice camera care te-a surprins pe drumul public. Acum sa nu te puna sa le platesti pe toate.
    Managementul riscului imi zice ca TOATE aceste date cu expirarea rca,vigneta,itp,etc sunt trecute in calendarul de perete si bugetate/achitate INAINTE DE A EXPIRARE . Ce economie faci ? Mai ales la vigneta.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: