Android adaugă o funcție utilă de la iPhone. Care ajută la economisirea spațiului de stocare

By | April 17, 2023

Google împrumută din nou o funcție pe care am văzut-o prima dată pe iPhone și care mi se pare foarte utilă. Această funcție va face o auto-arhivare a aplicațiilor și va ajuta la reducerea spațiului de stocare ocupat de aplicațiile care sunt mai puțin folosite. Google spune că această funcție va reduce cu până la 60% spațiul ocupat de o aplicație. Va fi și mai utilă pentru smartphone-urile mai vechi, care au ajuns deja la limită cu spațiile de stocare.

Cum va funcționa auto-arhivare?

Începând cu Android 11, telefonul tău are deja capacitatea de a detecta aplicațiile pe care le folosești mai puțin, iar în unele cazuri acesta îți sugerează să elimine permisiunile acestora la spațiu de stocare, cameră sau microfon. Acum funcția de auto-arhivare va face un pas în plus și va elimina bucăți din aplicație, păstrând instalat pe telefon doar minimul necesar iar setările tale (inclusiv user și parolă) în cloud. Iconița aplicației rămâne pe telefon, iar în momentul în care vrei să folosești din nou aplicația trebuie doar să apeși pe ea iar telefonul va descărca în câteva secunde doar pachetele necesare pentru a porni din nou aplicația.

Marele avantaj este că nu va mai trebui să ștergi aplicațiile și nici să-ți aduci aminte userul și parola ca atunci când le-ai instala de la zero.

Cum poți folosi această funcție?

Dacă ai toate update-urile la zi, funcția este deja prezentă pe telefonul tău. Totuși, sunt două condiții care trebuie îndeplinite pentru a vedea efectiv funcția de auto-arhivare în acțiune pe Android-ul tău.

În primul rând trebuie ca dezvoltatorul aplicației să activeze această funcție în momentul în care o publică în Play Store. Pe măsură ce aplicațiile tale vor primi update-uri, din ce în ce mai multe dintre ele vor integra și auto-archive.

În al doilea rând, mai contează și cât de mult spațiu de stocare ai la dispoziție. Dacă Android-ul detectează că spațiul tău de stocare este pe terminate, îți va sugera să activezi această funcție. Așa arată mesajul care îți sugerează să faci asta:

Cu alte cuvinte, funcția este deja acolo dar nu există o setare efectivă care să o activeze. Telefonul te va întreba automat dacă vrei să o folosești.

Mie mi-ar fi plăcut să o pot activa eu, dar porbabil acest lucru va fi disponibil ulterior. Oricum, foarte bună funcția. Eu știu că am o mulțime de aplicații pe care le folosesc foarte rar. Pe unele nu le folosesc decât o dată la 2-3 luni. N-are rost să țin spațiul de stocare ocupat aiurea cu ele.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: