Astra Asigurări nu despăgubește nimic

By | August 18, 2013

Primul popas în călătoria prin țară a fost în Şerbănești, un sat foarte apropiat de Călimănești, de unde se vede Vâlcea. Fiind ultima casă din sat dar și pe locul cel mai înalt, gazda și-a făcut asigureare imobiliară de la Astra Asigurări.

Din păcate, în primăvară „s-a constatat o vijelie”, în urma căreia proprietarul a rămas fără  acoperiș. După vijelie au urmat 10 zile de ploi, în casă. Apoi, proprietarul a depus dosarul pentru despăgubire.

Răspunsul a fost foarte prompt: „Se respinge dosarul deoarece viteza vântului nu a depășit 60 de km/h în Râmnicul Vâlcea”. Deci băieții au măsurat viteza vântului undeva pe la 30km depărtare de locație și au constat că nu a fost pericol. Asta deși în Călimănești (mai aproape) viteza vântului a depășit 180 km/h iar în Şerbănești au fost prezenți și cei de la ISU și cei de la INMH, care au măsurat viteza vântului tot la aceeași valoare.

Omul nostru a depus dosar la judecătorie, a plătit taxa de timbru de 6500 lei și 3 luni mai târziu, încă nici nu s-a stabilit data procesului. Romania, simply surprising.

Data viitoare când trebuie să mai încheiați asigurarea obligatorie pentru locuințe gândiți-vă că în cazul unui incendiu, este posibil ca cei de la Astra să vă ceară să demonstrați că au fost mai mult de 50 de flăcări, sau ceva de genul ăsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *