Nu înțeleg monumentele astea

By | August 19, 2013

Povestea plăcii comemorative din imagine este în felul următor: după o ploaie serioasă, omul al cărui nume este scrijelit pe placă s-a suit pe munte. A alunecat și a căzut peste un mare pietroi, chiar lângă un tomberon din acela mare pe care-l ridică salubrizarea cu totul pe mașină.

Familia nefericitului a vrut musai să-i monteze o placă d-asta. Doar că nu le-a convenit s-o pună lângă pubela unde omul și-a găsit sfârșitul. S-au dus 200 de metri mai încolo, la o cascadă, punct de atracție turistică.

În primul rând că nu sunt de acord cu chestiile astea. Cele mai multe strică aspectul locului și demoralizează. Vrei să faci și tu o poză și nu poți că-ți intră cruci și coroane mortuare în cadru. În al doilea rând, n-au nicio învățătură, pe mine mă roade curiozitatea când văd d-astea. Corect ar fi fost: „Aici și-a găsit sfârșitul Gigel, care a urcat pe munte după o ploaie zdravăna, a alunecat și a căzut. Nu faceți și voi asta!”.

comemorativ2 comemorativ1

4 comentarii la: “Nu înțeleg monumentele astea

 1. nicubunu

  daca urci pe Valea Jepilor, treci pe linga multe cruci din astea, daca mai si stai putin si citesti ce scrie pe ele, o sa vezi la cele mai multe ca accidentul s-a intimplat prin aprilie sau noiembrie. ar trebui sa iti faca o idee despre cind nu e tocmai potrivit sa te duci pe acolo

  Reply
 2. Ariel

  Ai dreptate, însă multe rude cred că astfel aduc un omagiu celor ce l-au pierdut.
  E o situație similară pe DN1 – BV – SB unde pe laterale e plin de cruci (nu troițe) ci cruci comemorative de la tot felul de accidente.

  Acu ceva vreme, oprit fiind într-o parcare. mă întreabă un neamț ce-i cu atâtea cruci în zona respectivă, a fost război ? Greu a fost cu explicatul, că nici lui nu i se părea normal …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *