ASUS are un concurs foarte bun pentru liceenii din București

By | March 9, 2023

Dacă aveți un copil la liceu sau dacă aveți rude cu copii la liceu, trimiteți-i acest articol. Sau spuneți-le despre acest concurs. Se numește ASUS Learn & Compete 2023 și este organizat de ASUS în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Înscrierea se poate face pe acel site, însă trebuie un pic de grabă, pentru că este limitată la maxim 2000 de participanți. Este un concurs de TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor), la care orice licean din clasele IX-XII din București se poate înscrie individual, dar în concurs va reprezenta și liceul de care aparține. Înscrierea participantului trebuie validată de un profesor îndrumător (profesorul de TIC sau dirigintele).

Calendarul concursului cuprinde două workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie) si altul pentru elevi (online, 27 martie), două etape de departajare (online, 29 martie și 31 martie) și marea finală (offline, 5 aprilie). ASUS Learn & Compete 2023 are două etape online de departajare (pe Kahoot) și o finală în format fizic.

Ce premii sunt? Liceenii care vor ocupa primele trei locuri vor fi premiați cu laptopuri ASUS ExpertBook. Locul I va primi un ExpertBook Flip și locurile II și III câte un ExpertBook B1400.

Daar… ce mi se pare cel mai interesant la acest concurs, este că ASUS va echipa cu 30 de laptopuri ASUS P1512 un laborator de informatică din cadrul liceului reprezentat de câștigătorul locului I. Cu alte cuvinte, dacă ieși pe locul I, ai șansă să devii legendă în liceu, iar ceilalți colegi se vor putea bucura ca niște nerecunoscători de rodul muncii tale.

Oricum, foarte bună ideea. Am tot văzut concursuri pentru programatori, dar nu toți copiii vor să fie programatori. Fiind mereu cu telefonul în mână, unii dintre ei pur și simplu încep să piardă contactul cu ceea ce înseamnă PC, hard disk, Windows șamd.

Dacă ești liceean, n-ai ce pierde dacă te înscrii la acest concurs. Mie mi-ar fi plăcut să existe astfel de concursuri și pe vremea mea.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: