Am văzut Oppo Find N2 Flip, pliabilul care încearcă să concureze Samsung Z Flip4

By | March 8, 2023

În primul rând, Oppo Find N2 Flip încearcă să concureze cu Samsung Z Flip4 la capitolul “cel mai lung nume de telefon”. Pare că “flip” nu era de ajuns, ci i-au mai zis și Find și N2. La fel și Samsung cu Z. Flip. 4.

Apoi, revenind la telefon, Oppo spune că-i cel mai performant pliabil de acest fel de pe piață. Este în anumite privințe, doar că nu-i tocmai o comparație corectă, pentru că Z Flip4 are deja vreo juma de an pe piață.

 

Din punctul meu de vedere telefonul are două mari puncte forte, posibil și un al treilea, rămâne de testat acolo.

Primul punct forte ar fi display-ul exterior, care-i mult mai mare decât la Z Flip4, de 3.26 inch. Nu-l poți folosi pentru a naviga prin Android pe el. Are câteva widget-uri predefinite (vreme, ceas, SMS-uri, apeluri, setări rapide pentru cameră). Îl poți folosi în schimb pentru a previzualiza selfie-urile.

Display-ul interior este un AMOLED de 6.8 inch, cu aspect 21:9, luminozitate de 1600 niți și rată de refresh de 120 Hz.

Al doilea punct forte este bateria de 4.300 mAh cu încărcare rapidăla 44W, față de 3.700 mAh cât are Flip4.

Al treilea punct ce merită adus în discuție este faptul că atunci când se pliază, nu mai rămâne un gol din cauza balamalei. Cei de la Oppo au făcut chiar și un test, punând o foaie de hârtie mai groasă, pentru a arăta că … îl țin balamalele.

Iată-l cum arată pliat, din lateral:

Știți povestea. Balamaua este indestructibilă și a fost testată la x cicluri de închidere și deschidere. Mie îmi palce această implementare, care face telefonul cât mai subțire, dar rămâne de văzut cum se va comporta atunci când balamaua va prinde ceva accidental în interior.

Apropo, balamalele acelea au pe exterior un pattern cu valuri care arată foarte elegant. Mi-au plăcut foarte mult:

Mi se pare că arată foarte bine atât pe negru cât și pe mov. Cel pe negru mi se pare îndeajuns de sobru încât să nu arate ca o trusă de farduri și să poată fi folosit și de un bărbat. Eu unul l-aș folosi.

Iată-l și pe cel pentru fete:

Camera principală este de 50 MP, cu tuning de la Hasselblad. Camera de selfie este de 32 MP. Ambele cu senzori de la Sony, care mie îmi plac, pentru că fac fotografii bune în lumină slabă.

Mie îmi place telefonul per total. Este performant, arată bine, are display(uri) bune, are chipset, are baterie, are camere bune. Costă 5000 de lei la eMAG. Sincer să fiu, cred că Oppo ar trebui să vină cu un preț mai bun dacă vrea să muște un pic din felia celor de la Samsung. Un Z Flip4 este acum 4.000 de lei sau mai jos, în funcție de ce ofertă este la momentul respectiv.

În concluzie, mă bucur că Z Flip 4 are acum concurență. Poate că așa Samsung va fi motivat să scoată un Z Flip 5 cu specificații și mai bune. Oppo mai are însă mult de muncit până să pună probleme reale pentru Samsung. Nu știu dacă ați văzut în Tech News, dar Samsung a vândut anul trecut pliabile cât toți ceilalți “competitori” la un loc.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: