Cum arată Android Auto Coolwalk pe Dacia (și cum îl poți îmbunătăți)

By | March 10, 2023

Am tot văzut știri și fotografii despre Android Auto Coolwalk. Pe la începutul lunii trecute am primit și eu update-ul pe telefon, iar acum versiunea de Android Auto pe care o am instalată este 8.9.630624.

Teoretic, ideea acestui update major este bună. Poate n-ai nevoie de hartă pe tot display-ul mașinii, ci vrei ca în lateral să păstrezi un loc pentru controlul muzicii sau altceva în split-screen. Deocamdată split-screen-ul funcționează doar cu aplicația de Google Maps. Să sperăm că vor urma și altele. Ca să activezi modul split screen trebuie să apeși pe acel pătrat mic din colțul dreapta jos:

android auto coolwalk

Iată cum arată Google Maps în paralel cu Spotify:

android auto coolwalk dacia

 

Pe Waze modul split-screen se pare că va veni … “cândva”:

android auto dacia

Noul update are plusuri și minusuri. În primul rând, mută bara de status (cu bateria telefonului, semnalul șamd) de sus jos. Pentru mine este un plus, mi se pare mult mai vizibilă acum. Altfel era mai tot timpul acoperită de cablul acela USB. Tot pe acea bară este acum selectorul pentru celelalte aplicații.

Doar că sub forma inițială în care a venit update-ul, a stricat altceva. Înainte aveam Waze-ul pe full screen iar jos aveam o previzualizare a melodiei pe care o ascult pe Spotify. Nu era excelentă acea previzualizare, dare măcar aveam posibilitatea de a apăsa butoanele de pauză și next (nu am înțeles niciodată de ce nu era și prrevious track).

Eh, odată cu update-ul la Android Auto Coolwalk, cu primele setări venite, acea previzualizare a dispărut cu totul, iar bara de sub Waze arăta așa:

dacia spring android auto

Ca să poți schimba melodia, trebuia să apeși pe butonul de Spotify, să intri în aplicația Spotify, să schimbi melodia și apoi să comuți înapoi pe Waze. Fix genul de lucruri pe care vrei să le faci în timp ce ești la volan.

Pentru a avea previzualizarea cu tot cu butoanele de control trebuie să intrați în setările Android Auto și să bifați “Taskbar Widgets”, ca mai jos:

Apoi sub aplicația care rulează pe tot display-ul apar și butoanele pentru muzică:

Nu mai apare numele melodiei de loc, dar hey, măcar ai și buton de previous track. E ok, eu prefer așa, pentru că de cele mai multe ori îmi dau seama din poza albumului despre ce melodie este vorba.

Am altă problemă în schimb acum. După update-ul la AA Coolwalk, nu mai merge să dau comenzi vocale prin Google Assistant către Waze. Adică eu apăsam pe butonul de “asistent” al mașinii și ziceam “Drive Home” sau “Drive to Work”. Era cea mai rapidă variantă de a seta destinația și o puteai face în mers. Acum îmi spune “No route found”, deși adresele sunt în continuare aceleași. Culmea este că în Google Maps aceleași comenzi vocale funcționale. Deci da, Google being Google.

În concluzie, partea bună este că Android Auto Coolwalk suportă și split-screen (cum Apple CarPlay avea de mult) și că acum ai și buton de previous în Spotify (dacă știi cum să activezi acel set de butoane). Partea nasoală este că nu-ți mai afișează numele melodiei și că momentan nu-mi mai merg comenzile vocale. Doi pași înainte, doi înapoi. Stilul Google.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: