ASUS a lansat un laptop cu display pliabil de 17″

By | September 1, 2022

Inițial titlul articolului era “ASUS a lansat un laptop foldable de 17″”, dar apoi am realizat că toate laptopurile sunt foldable. Diferența este că ASUS Zenbook 17 Fold OLED este un laptop la care și display-ul se pliază. Și bineînțeles, cine să scoată un astfel de laptop pe piață, dacă nu specialiștii în materie de laptopuri cu cât mai multe display-uri?

ASUS Zenbook 17 Fold OLED este practic un mare display de 17″ cu rezoluție 2.5K, ce se împăturește în două și astfel capătă formatul unui laptop de 12.3″ atunci când este pliat. Are 8.7″ mm grosime când nu este pliat și 17.4 mm atunci când este pliat.

Evident, are și o tastatură adițională care se poate fixa peste partea de jos a display-ului și atunci laptopul o recunoaște și îți redimensionează ecranul. Sau poți pune display-ul mare pe masă și tastatura separat. Partea mișto este că poți pune tastatura inclusiv în mijlocul laptopului atunci când îl împăturești.

Practic poate fi folosit ca laptop, desktop sau tabletă. Cântărește 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg cu tot cu tastatură. Ceea ce nu este rău deloc pentru un display atât de mare.

Altfel, Core i7 generația 12, placă video integrată Iris Xe, 16 GB RAM, până la 1 TB de stocare.

Mă și imaginez în lobby-ul unui hotel, scoțând unul din rucsac și ținându-l ca pe un ziar 🙂 Sau pe șezlong la plajă, ținându-l ca pe un parasolar. V-am spus deja că îmi plac foldables în vacanță.

Singura problemă? Prețul recomandat de 4000 €. Sigur, nu e ca și cum îl poți compara cu multe alte device-uri din aceeași categorie și să declari că prețul e o problemă. Dar dacă l-ai compara cu alte laptopuri, la 4000€ găsești laptopuri excelente (*cough* Macbook), iar acest foldable ar trebui să fie remarcabil și să nu aibă niciun glitch ca să justifice acest preț.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: