Câteva trotinete Lime au “migrat” din Germania și au ajuns la noi

By | September 6, 2022

Zilele trecute am observat ceva ciudat la o trotinetă Lime. Și anume că avea număr de înmatriculare. Oare cât timp am fost în concediu să se fi dat vreo lege de care nu știam eu pentru trotinetele din România? Trebuie înmatriculate și la noi?

Apoi mă uit la cum arăta trotineta și văd că era destul de uzată. Plus că arăta diferit față de restul trotinetelor pe care le-am văzut la noi pe stradă. Pe mâner avea un led care stătea în permanență aprins și chiar și un display color pe care scria “Unavailable”.

Iar pe furcă avea lipite stickere cu ceva reguli în germană. Îmi zic, “ha, stai să vezi că trotineta asta a fost … importată din altă țară de vreun băiat care s-a gândit că odată ce iese din țară cu ea în dubă, poate să circule cu ea pe aici.”

Dar, surpriză! Am intrat în aplicație și am găsit-o disponibilă pentru închiriat. Ba chiar am putut să-i dau “Ring” și am constatat că sună diferit față de restul trotinetelor Lime.

Apoi am mai găsit una lipită de un gard, câțiva metri mai încolo. Părea din același model, însă aceasta nu mai avea număr de înmatriculare și avea led-ul pe verde, cu Available.

Asta înseamnă probabil că Lime s-a decis să aducă în țară trotinete mai vechi, cele care au fost în prima tranșă prin diverse orașe europene în care serviciul s-a lansat înainte de România. Acum sunt curios dacă acest lucru se întâmplă pentru că:

  1. Le-au schimbat pe cele din Vest și nu aveau ce să facă cu ele;
  2. Încearcă să optimizeze costurile în București;
  3. Este o cerere mai mare în București și au avut nevoie rapidă de un număr mai mare.

M-aș bucura să fie varianta c), dar oricum, manevra e cumva pe invers fața de Bolt, care recent a introdus niște trotinete noi, cu baterie detașabilă:

Deși nu aș fi crezut asta la început, când s-au lansat după Uber, pare că Bolt merge mai bine și pe ride sharing și pe livrare mâncare și pe business-ul de trotinete decât ceilalți. Sper să nu ne părăsească și Lime/Uber în curând.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Câteva trotinete Lime au “migrat” din Germania și au ajuns la noi

  1. CatalinR

    cred ca a venit cineva pe ea din germania.

    lasand gluma la o parte, e ca la masini. alea uzate se trimit in Romania. Evident ca doar cele tinute in garaj, folosite de batranici doar in drum spre piata.

    Reply
  2. SirNeo

    Uber sunt vai de ei in ultima perioada. Am ajuns sa folosesc exclusiv Bolt. Ce distractie o sa fie cand o sa aibe monopol 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: