Am luat Galaxy Z Fold 4 în concediu, ca să văd cum m-aș descurca cu un foldable în vacanță

By | August 30, 2022

Eu sunt genul care cară mereu laptopul cu mine peste tot, pe principiul “nu știi niciodată ce apare”. În principiu aș putea rezolva orice de pe telefon, dar în practică dacă am nevoie să rezolv ceva pentru business sau pentru blog, parcă-mi place mai mult un laptop cu un display mai mare.

Problema de care mă lovesc cel mai des este că uneori am nevoie să văd vreun dashboard sau mă lovesc de vreun site sau aplicație care nu este optimizat pentru mobil și atunci mă chinui să dau zoom in zoom out și am de ales între a face acel lucru pe telefon în 20 de minute, sau a-l face pe laptop în 5 minute.

De data aceasta, dacă tot aveam un Z Fold 4 prin preajmă, am zis să-l iau în Bulgaria, să văd dacă mă ajută. Și da, l-am luat și pe plajă.

Partea bună la acest telefon, evident, este display-ul mare. Din fericire până acum nu au fost urgențe pe partea de business pe care să fiu nevoit să le rezolv rapid. Doar deschis un excel cu prețuri, făcut o plată prin ING Business și cam atât.

Așa că am folosit display-ul acela mare mai mult pentru entertainment.

Ceva ce a venit prima dată pe Fold 4 este acel taskbar din partea de jos care face toți banii. Mi se pare că acel taskbar aduce telefonul și mai aproape de ideea de laptop de buzunar. Poți salva acolo diverse “împerecheri” de aplicații, iar telefonul ți le deschide automat, fiecare pe câte o parte a display-ului, așa cum le-ai salvat tu. De exemplu eu cel mai des am folosit Facebook în partea stângă și Messenger-ul în partea dreaptă.

E util mai ales în conversații din grupuri, unde se vorbește rapid. Practic poți să faci orice pe partea stângă a display-ului și arunci și câte un ochi în conversația din dreapta, ca să vezi ce se discută. E ca și cum ai avea două telefoane, unul lângă celălalt.

Un alt mod util pentru mine a fost cu Chrome în stânga și cu Gmail în dreapta. În stânga aveam editorul din WordPress deschis pentru un articol nou, iar în dreapta poate sta un mail deschis pentru a lua rapid niște specificații dintr-un comunicat.

Și că tot vorbim de Chrome, cum ar fi să ai două tab-uri de Chrome deschise în paralel prin Split-Screen View? Yes we can! 🙂

Sau dacă ești mai excentric … Patru taburi de Chrome deschise ca Pop-up-uri?

Ok, recunosc, asta-i mai mult pentru proof of concept. Nu știu care ar fi scenariul în care ai avea nevoie de 4 ferestre mici de Chrome. Dar ideea este că în acela 4 ferestre mici se poate pune orice în loc de Chrome. Poate un calculator în stânga sus, un Google Drive sub el, un Chrome în dreapta sus și un Messenger sau Gmail în dreapta jos, nu știu.

Altfel, am folosit din plin camerele, inclusiv în acest mod trepied, cum îi spun eu:

Este același modul foto de pe Galaxy S22, cu o cameră de zoom 3x foarte bună și cu fotografii luminoase inclusiv pe timp de noapte. Iată câteva fotografii:

Apropo, ziceam că l-am luat de câteva ori și pe plajă, nu mi-a fost frică de nisip. L-aș fi luat mai des dacă aveam niște pantaloni cu buzunare mai adânci, că slipii de plajă nu-s renumiți pentru asta. La plajă e mișto că îl poți folosi pe post de eBook reader în timp ce stai pe șezlong. Am descărcat un ebook gratuit de pe Google Play Books și încerc să-l termin până la finalul concediului

În concluzie, aș avea curaj să plec într-un concediu doar cu un Fold, fără laptop. Display-ul mare și taskbar-ul fac toți banii.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: