Mi-am măsurat anticorpii la trei săptămâni după vaccinul cu Pfizer

By | May 13, 2021

Pe 17 aprilie am făcut rapelul și după cum vă spuneam, a doua zi după vaccin, abonatul nu a putut fi contactat pentru că sintetiza proteină. După asemenea reacție, am fost curios câți anticorpi am dezvoltat.

Am mers așadar la Regina Maria și am făcut un “Test anticorpi IgG neutralizanți anti-Spike“. Acesta este testul pe care vrei să-l ceri dacă vrei să vezi dacă ai dezvoltat imunitate după vaccin. Prețul variază între 160 lei și 220 lei în funcție de ce abonament ai. Dacă vreți să vă faceți testul vă sfătuiesc să vă faceți programarea în aceea zi cu rapelul, pentru că probabil că veți găsi loc liber d-abia peste două săptămâni.

Eu am plătit 220 lei pentru că am trecut prin dreptul unei policlinici și am întrebat dacă pot face pe loc un test, nu am mai așteptat programarea care era pe 21 mai. Rezultatul l-am primit peste câteva ore pe mail și este următorul:

Practic testul zice că dacă ai sub 13 AU/mL, atunci nu ai anticorpi. Dacă ai peste 13 AU/mL atunci ești imunizat. Eu am 747, ca un Boeing.

Ideea este că fiecare test folosește alte praguri și alte unități de măsură și din această cauză sunt mai greu de comparat. La unele teste pragul este chiar 1, iar valorile pentru cei declarați imuni sunt ceva de genul 20.3, 45,8 șamd. Alții au valori de genul 4000-5000 șamd. Dacă am vrea totuși să comparăm, ar trebui să transformăm rezultatul în BAU (binding antibody units). În cazul de față, așa cum scrie la rubrica “factor de conversie”, rezultatul ar trebui înmulțit cu 2.6. Deci 747 * 2.6 = 1942. Aceasta ar fi o valoare exprimată în unitatea de măsură recunoscută de WHO.

Cam asta este tot. De acum pot sta liniștit. Oricum, de când mi-am făcut vaccinul simt deja cum COVID-ul traversează strada și merge pe trotuarul celălalt când mă vede că vin spre el. Pe lângă asta, mă deranjează mult mai puțin prostănacii care nu vor să poarte cum trebuie masca.

Și da, eu port în continuare mască.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: