Ați folosit ChatGPT sau alt AI până acum? La ce anume?

By | April 1, 2023

AI-ul mi se pare foarte bun pentru întrebări la care ai afla și tu răspunsul, dar ar lua mult să te documentezi. El este deja conectat la foarte multe surse de informații și poate să caute mult mai rapid și să îți dea un răspuns. Cu condiția ca informațiile pe care le are el să nu fie complet greșite și drept urmare să-ți livreze și el un răspuns greșit.

Sau la scenarii foarte specifice.

De exemplu, cum consumi mai puțin carburant? Dacă îți iei un PHEV și să mergi mereu cu bateria descărcată pentru că nu ajungi să încarci? Sau să îți iei un MHEV și să beneficiezi constant de acea mică economie de carburant?

Bineînțeles, tu trebuie să cântărești cât de adevărat este răspunsul lui. Pentru că mai sus este o situație ipotetică în care tu ai conduce în permanență un Plug-in Hybrid cu bateria descărcată, lucru care nu va fi adevărat. Pe lângă asta, la modele diferite de mașini poți avea rezultate diferite.

Cum obțin autonomie mai bună la telefon? Să țin pornit always on display și să văd direct despre ce este vorba într-o notificare, fără să mai aprind display-ul la fiecare notificare? Sau să țin always on display oprit și să aprind display-ul telefonului la fiecare notificare?

Bineînțeles, și aici este foarte discutabil. La anumite telefoane always on display consumă mai mult, la altele mai puțin. Unii primesc mai puține notificări și nu se justifică să țină AOD activ doar pentru 10 notificări pe zi șamd. Dar e un punct de pornire, cu ce s-ar întâmpla într-o situație extrem de specifică.

Știu, first world problems 🙂

Altfel, voi folosiți ChatGPT sau alt AI? V-a ajutat cu ceva anume? Dacă da, cu ce?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Ați folosit ChatGPT sau alt AI până acum? La ce anume?

  1. Mihai

    Pana acum l-am folosit preponderent la munca, cand dau de bug-uri pe anumite echipamente sau nu gasesc un meniu, o functie. In astfel de cazuri, cand pui intrebari foarte specifice te salveaza de foarte mult timp de cautat si citit prin zeci de rezultate pe google sau forumuri. Un alt caz in care l-am folosit, neavand experienta in programare, a fost sa ii dau sa imi faca un script pentru a automatiza o operatiune repetitiva. Am testat scriptul si a functionat perfect 🙂
    Vor veni vremuri interesante 🙂

    Reply
  2. Ovidiu

    Cred că vor fi scoase complet temele pentru acasă în învățământ. Oare de ce? 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      La asta mă gândeam și eu. Pe vremea mea în generală “hack-ul” era să duci referate de pe vreo pagină de pe net sau de pe Wikipedia. Asta când multe dintre profesoare încă nu știau de PC și nici atât de internet.
      Acum e mai mult sau mai puțin același lucru, doar că-i cu AI și ChatGPT 🙂

Spune-ți și tu părerea: