Adevăratul motiv pentru care Austria nu a vrut România în Schengen și de ce procesul de aderare cu veto este greșit

By | January 31, 2023

Sper că vă mai aduceți aminte că austriecii s-au opus aderării României la Schengen. Și sper să înțelegeți că dacă vreodată vi se pare că veți sta mult la granița cu un stat Schengen (de ex Ungaria), e din cauza Austriei și a domnului Karl Nehammer.

De ce nu ne-au vrut în Schengen? Că suntem noi vreo mare putere mondială care va amenința celelalte mari puteri mondiale de la “masa bogaților” din Europa? Nu.

Austria nu ne-a vrut în Schengen pentru că urmau alegeri parlamentare la ei în țară și pentru că domnul Karl Nehammer spera să obțină un rezultat bun la alegeri. Au făcut ei așa un sondaj printre austriecii de rând și au văzut că principala lor grijă este … nu faptul că sunt vasalii rușilor … ci imigranții. De fapt probabil că această este o temă care le-a fost indusă tot de bunii lor prieteni ruși.

Și atunci ce a zis domnul Nehammer? Hai să batem monedă pe asta, că sigură dăm bine la electoral și câștigăm alegerile. Doar că tocmai au fost alegerile în Austria și Nehammer a pierdut. “Partidul Popular Austriac a pierdut majoritatea absolută în Austria Inferioară (sub 40% din voturi), find nevoit să caute o alianță pentru prima dată în ultimele două decenii.”

Inițial m-am bucurat. Am zis: “Ha! Na-o p-asta, Nehammer!“. Dar apoi am văzut cine este pe locul doi în alegeri. Tot de la Hotnews: “Primele date transmise de televiziunea publică au arătat că Partidul Libertății anti-imigranți a urcat pe locul al doilea. Partidul Libertății (anti-imigranți), a urcat așadar pe locul doi cu 25,4%“. Pe trei sunt social democrații.

Da, deci prostănacii au pierdut în favoarea altora și mai proști decât ei. Și apoi am mai citit un pic din știre. “Austria Inferioară este landul cel mai mare din Austria ca suprafață și al doilea ca populație. Austria Inferioară este, de asemenea, foarte rurală.“. Deci practic, vorba reclamei, niște țărani. Austriecii majoritari sunt niște țărani care au fost convinși că imigranții stau în calea fericirii lor.

Așadar, un singur om, din dorința de a câștiga alegerile, s-a opus intrării României în Schengen. Sună familiar? E ca și cum Liviu Dragnea ar fi făcut niște declarații ultra-naționaliste ca să câștige alegerile în Teleorman. Exact asta s-a întâmplat. Liviu Dragnea al Austriei s-a opus dorinței celorlalte țări din UE.

Dacă vă aduceți aminte, și Liviu Dragnea al Olandei era împotriva aderării României la Schengen, tot din același motiv.

D-asta zic. Sistemul cu veto este ineficient și nu creează decât contextul pentru astfel de șantaje. Aici se vede “Europa cu două viteze” și cât de ușor este să-și bage Putin coada peste tot. Și bineînțeles, incompetența moluștelor noastre politice. Austriecii sunt în continuare obraznici cu noi, iar ficusul țării face “gesturi de apropiere“.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Adevăratul motiv pentru care Austria nu a vrut România în Schengen și de ce procesul de aderare cu veto este greșit

  1. Alex

    Nu stiu daca stii, dar Dragnea are un partid ultra nationalist si am vazut 2 categorii de oameni (in afara de aia care-si si folosesc creierul): a facut puscarie pentru ca e un patriot adevarat si n-a vrut sa-si vanda tara si varianta 2, chiar mai amuzanta: a aceeptat anii aia de puscarie ca sa nu-i dea mai mult pentru cat de nationalist si patriot a fost !!!!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: