Am mâncat un burger la un restaurant din București premiat de Google cu Recenzia de Aur (nota 4.9 pe Maps)

By | October 14, 2023

Dacă mai țineți minte, anul trecut Google a acordat premiile “Recenzia de Aur” pentru restaurantele, hotelurile și cafenelele cu cele mai bune review-uri primite pe Google Maps. Am scris și eu un articol, găsiți aici toți câștigătorii. Așadar, am ținut neapărat să ajung și eu la localul din București care a fost selectat de către Google. Se numește “Burger & Burrito” și are nota 4.9 pe Google Maps din peste 800 de review-uri.

Este pe Calea 13 Septembrie nr 168, chiar în Stația Progresul și l-am ratat cu brio trecând cu mașina pe acolo, pentru că nu mă așteptam la ceva așa mic. Cel mai bine vă pun un embed de pe Google Maps ca să vedeți cum arată:

Poza este din iulie. Acum a apărut o copertină deasupra, care ține de umbră, iar textul “Burger & Burrito” pare că a dispărut. Iar pe treptele acelea de lemn se așază oamenii care așteaptă autobuzul, așa că mi-a fost greu să-i fac o poză decentă mai de departe. Cam așa arată acum:

În interior este minuscul. Este doar tejgheaua unde plasezi comanda, o vitrină frigorifică, în care sunt băuturi, și doar două mese, cu câte două scaune fiecare.

De reținut deci că “restaurant” este mult spus. E mai mult un loc pe stilul street food, din care să ridici mâncarea.

Meniul este simplu, cu 7 tipuri de burgeri, 4 burrito, două sandwich-uri, cartofi și sosuri. Prețurile sunt foarte decente.

Eu am comandat un Tennesse Burger, alături de o porție de cartofi prăjiți cu mărar, brânză și usturoi.

Și așa s-au prezentat în fața mea:

Cartofii chiar au fost proaspeți. Se vede că sunt genul care sunt tăiați recent și puși în friteuză fără să fie ținuți la rece sau să fie congelați. Dintre toate restaurantele la care am mâncat, probabil că-i porția cu cel mai apropiat gust de cartofii pe care-i făcea mama în copilărie.

Burgerul? L-aș caracteriza drept cinstit și foarte bun pentru prețul pe care îl plătești. Este gustul clasic de hamburger, before gourmet burgers were cool. Chifla este moale și pufoasă, dar nu sfărâmicioasă, ține bine toate ingredientele sub control. Chifteaua este pe stilul subțire și bine prăjită, nu în stilul groasă și medium-rare în mijloc. Felia de brânză era bine topită, baconul era din cel gros, care se simte la gust, dar pe care nu-l poți secționa bine cu dinții, așa că-l smulgi cu totul din burger când muști. Castraveții sunt ok, iar sosul a fost dozat în cantitatea optimă. Burgerul se vede mai în detaliu pe video:

Nu-i genul de burger care să-ți dea reset la simțiri și nici nu își propune să facă asta. Nu are un gust unic, ci are un gust clasic de burger. Nu-i genul de burger pentru care să zic “aș face un drum până pe Calea 13 Septembrie oricând”, însă este un burger pentru care aș căuta motive să dau comandă des dacă aș fi în zonă sau dacă aș fi în aria de livrare.

În concluzie, vă recomand să încercați un burger de aici. Nu veți regreta.

Când mai ajung pe Calea 13 Septembrie, sigur mai trec pe la ei să încerc și un burrito.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: