Business: depune declarația de beneficiar real pe site-ul Registrului Comerțului … dacă poți!

By | September 27, 2021

V-am mai spus despre minunea care este declarația de beneficiar real. Practic așa previn românii terorismul. Punându-te să dai o declarație în care spui că tu ești beneficiarul real al societății la care ești singurul acționar. Dap, altfel Registrul Comerțului (ONRC) nu s-ar prinde dacă nu îi spui tu.

În fine, au simplificat un pic procedura față de 2020, nu mai trebuie să te duci la notar ca s-o dai. Acum poți să o depui online. Sau cel puțin așa spun cei de la ONRC … dar oare chiar poți?

Hai să vedem.

Completez declarația ca un bun cetățean, o semnez digital și dau s-o depun. Pentru asta trebuie să-ți faci cont pe “Portal servicii ONRC”.

Mbun… zic să încerc adresa de email pe care o folosesc în relația cu statul, poate mi-am făcut mai demult cont. Bag adresa respectiv parola pe care o credeam eu și primesc următorul mesaj:

Ok, deci nu mai știu parola probabil. Hai să îi dau o recuperare.

Ok, deci înseamnă că țineam eu minte prost și de fapt nu am cont. Hai să-mi fac cont:

FUUUUUUCK! Păi am cont sau n-am cont până la urmă, ONRC? WHICH ONE IS IT?!

Ok, no problem. Creez o adresă nouă de email pe domeniul firmei. Creez adresa proaspătă, dau creare cont nou pe site-ul ONRC, introduc detaliile și ONRC nu îmi trimite “scrisoare de activare”. Adică acel cod de autentificare. Aștept câteva minute, câteva ore, o zi, două … o lună.

Încerc să forțez cumva site-ul ONRC să îmi trimită codul. Ați ghicit ce îmi spune site-ul ONRC: “Pe acest email deja a fost trimisă o scrisoare de activare”.

Ok, apelez la ultima soluție. Le trimit pe mail până la urmă. Iau adresa de pe site, atașez declarația, trimit mailul și:

Deci rămâne cum am stabilit. Site-ul ONRC e un site idiot care nu acceptă creare de conturi, iar serverele lor de mail ținute pe aragazuri blochează mailurile primite de la Gmail și Yahoo. Au chiar și o informare pe site-ul lor în acest sens. Nu și o rezolvare.

Iar problema asta persistă de prin vară, de când am vrut să trimit prima dată declarația. Acum se apropie deadline-ul. Nu știu ce o să fac până la urmă. Probabil că o să trimit declarația prin porumbel mesager, o modalitate de comunicare mai în ton cu anul în care este blocat ONRC.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Business: depune declarația de beneficiar real pe site-ul Registrului Comerțului … dacă poți!

Spune-ți și tu părerea: