Business: parcă nu mai este așa de bine să ai magazin în mall, nu?

By | June 16, 2020

De ieri s-au redeschis toate mall-urile și mă uitam la gâlceava pe care o făceau proprietarii de mall-uri înainte de deschidere. Mai precis era o asociație a retailerilor care amenința că magazinele vor rămâne închise timp de două zile, în semn de protest pentru că proprietarii de mall-uri nu au vrut să le anuleze chiriile pe perioada în care mall-urile au stat închise.

Ieri cam toate magazinele erau deschise. Nu se mai auzea nimic de grevă. Ce credeți? Le-au anulat patronii de mall-uri chiriile sau patronii de magazine au plecat capul și au fost cuminți?

Eu cred că întâmplarea asta ar trebui să fie învățătură de minte pentru antreprenorii cu magazin în mall. Nu te bazezi niciodată exclusiv doar pe magazinele din mall. Când joci pe terenul altuia joci după regulile lui. Cine a avut măcar un punct de lucru în afara celor din mall-uri a putut să-și continue liniștit activitatea. Cine nu, a ținut magazinul închis și a și plătit pentru asta.

Și pentru mulți dintre ei greul d-abia acum începe. Că o parte din clienții lor au constatat că au rezistat două luni și fără Zara, Pull & Bear, Bershka și Pandora și s-ar putea să se ambiționeze să reziste în continuare.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Business: parcă nu mai este așa de bine să ai magazin în mall, nu?

  1. Popa Constantin

    Am observat și eu că vor să mai stea 2 zile cu magazinele închise!

    Reply
  2. tgorun

    Nu au spus nici măcar in ce mall-uri vor închide magazinele, asa ca eu cred ca a fost apa de ploaie sau doar parte dintr-o negociere cu proprietarii mall-urilor.

    Reply
    1. Revo Post author

      A fost o tehnică mai agresivă de negociere. Teoretic prin toate mall-urile erau magazine din asociația aceea care spuneau că vor avea magazinele închise. Practic mi se pare că inclusiv prin contract li se interzice să țină magazinele închise cât timp e mall-ul deschis. În concluzie, toate au fost deschise din prima zi.

  3. Madalin

    Nu cred ca a plans nimeni dupa magazinele de haine din mall-uri. Cine a vrut sa-si cumpere haine a facut-o oricum, online, plus ca nu cred ca o sa se ambitioneze nimeni sa nu-si mai ia haine. Nu-si schimba lumea obiceiurile in 2-3 luni de zile.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ba da, se schimbă obiceiurile. E mult până încerci prima dată un serviciu, și dacă serviciul nou este mai bun/convenabil, rămâi la cel nou. Bine, nu vor da faliment mall-urile, dar vor fi niște clienți care vor constata că se poate și altfel.

  4. Mari

    Nu inteleg de ce se plang acum ,chiriasii’ de magazine pentru cateva mii de euro! Cand faceau sute de mii de euro pe luna nu se mai plangeau! Pe toti ne afecteaza criza,despre un chirias intr-o garsoniera si totodata in somaj/somaj tehnic nu s-a facut atata valva!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: