Cam așa arată “România educată” a lui Iohannis

By | April 17, 2024

Eurostat a publicat o statistică referitoare la ponderea cetățenilor cu studii superioare pentru fiecare țară în parte. Așa cum era de așteptat, țările nordice stau foarte bine la acest capitol. În special Norvegia, Suedia, Elveția și Irlanda. Acolo procentul de oameni cu studii superioare se apropie de 50%. Oare să fie vreo corelație între cetățeni educați și nivel de trai mai mare? Hmm, nu cred.

La nivel European media este cam așa: 23% studii de bază, 45% nivel mediu de educație și 32% studii superioare.

Cum stă România în acest top?

Exact cum v-ați aștepta. România este pe ultimul loc, cu doar 17.4% cetățeni cu studii superioare. Da, la acest capitol ne-a depășit și Bulgaria. Și nu doar că ne-au depășit bulgarii, ci pare că au chiar pondere dublă de cetățeni cu studii superioare. Singurii care mai sunt pe lângă noi sunt frații noștri italieni.

Cam așa arată România după 10 ani de “România educată”. Dacă în politica externă Iohannis și-ar putea găsi scuze, în chestia asta există nicio scuză. Este incompetență. După 10 ani de “România educată”, România este țara cu cea mai mică pondere de cetățeni cu studii superioare.

Iar pentru noi ceilalți, cam așa se explică totul. Așa se explică presa de slabă calitate, așa se explică divertismentul de slabă calitate, așa se explică influencerii de carton, așa se explică modul în care oamenii votează, așa se explică politicienii care ne reprezintă, așa se explică direcția în care merge țara.

Nici nu știu dacă să mă bucur că fac parte dintre cei 17% sau să fiu trist pentru că sunt pe aceeași lungime de undă cu cel puțin jumătate din țară. Cred că mai degrabă a doua variantă.

Update: Las aici și studiul complet, că uitasem să-l pun în articol.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Cam așa arată “România educată” a lui Iohannis

  1. Andrei I

    Iar cealalta parte a problemei este ca PSD a desfiintat si scolile de meserii iar fabricile nu gasesc oameni specializati.
    Ca altfel parca oricum ne plangeam ca tot romanu vrea sa faca o facultate, chiar daca nu il duce capul si asa au aparut fabricile de diplome.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, să nu mai menționăm faptul că jumătate din cei 17% au de fapt niște diplome fabricate.

Spune-ți și tu părerea: