Fail-ul cu Alfa Romeo Milan este deosebit de amuzant

By | April 18, 2024

Nu știu dacă sunteți la curent cu acest scandal amuzant din lumea auto. Alfa Romeo, care acum este un brand al concernului Stellantis, a lansat un SUV nou. A fost prezentat pe 10 aprilie sub numele Alfa Romeo Milano.

Este primul SUV complet electric al brandului, gândit din start pe o platformă pentru mașini electrice, iar ulterior va fi adaptat și pentru versiuni mild hybrid și combustie. Așa că îmi imaginez că cei de la Alfa își pun speranțe mari în model.

Pentru a ține costurile de producție sub control, Alfa Romeo a luat decizia de a asambla acest SUV în Polonia.

Singura problemă? Prim Ministrul Italian nu este de acord cu asta. De fapt legea italiană nu este de acord cu asta. Aparent italienii au o lege care interzice producția de bunuri cu nume italienesc în afara Italiei. O lege bună aș zice eu. Aceeași lege care îi împiedică pe comercianți să scrie prosciutto pe șunca de Praga sau parmigiano pe o brânză care nu este produsă în Italia. Drept urmare Prim Ministrul Italian a intervenit și le-a cerut celor de la Stellantis să schimbe numele mașinii.

Rezultatul? Cei de la Stellantis nu au avut ce să facă, s-au conformat și cinci zile mai târziu, au schimbat numele mașinii în Alfa Romeo Junior. Cel de-al doilea mi se pare parcă un nume inventat peste noapte. Mi se pare că se potrivește ca nuca în perete pe lângă celelalte modele ale mărcii, cu nume precum: Stelvio, Tonale, Giulia șamd.

Îmi și imaginez câți bani au fost irosiți pentru a schimba toată grafica din jurul modelului nou lansat. De la numele efectiv pus pe mașină, modificări prin software-ul mașinii, până la broșuri de prezentare, reclame, outdoor-uri, rollup-uri și grafica prin dealership-uri. Nici nu mai zic de faptul că modelul a pornit efectiv cu stângul. Cineva de la Alfa really fucked up.

Și acum partea cu adevărat amuzantă? Alfa Romeo Junior este singurul lor model produs în afara Italiei. Cu alte cuvinte ar fi putut să aleagă acest nume pentru oricare alt model și n-ar fi fost o problemă. Ei au ales numele “Milano” pentru singurul model produs în afara Italiei…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Fail-ul cu Alfa Romeo Milan este deosebit de amuzant

    1. Revo Post author

      Bună întrebare. Acolo sunt nume de cod, nu denumiri oficiale. Și realist vorbind, cel mai probabil n-are ce să facă Guvernul Italiei unei companii care nu operează/produce produse în Italia.

Spune-ți și tu părerea: