Care este lucrul fără de care ați rezista cel mai greu în cazul unei carantine?

By | March 10, 2020

Mai țineți minte când ziceam că nu-i de ignorat coronavirus dar că totuși sunt șanse minime să te infectezi în România? Ei bine, ștergeți ultima parte, am ridicat în mod oficial alerta la “ok, putem fi un pic îngrijorați”. Nu zic să fim panicați sau speriați, dar nici nepăsători. Cred că nu strică să fim un pic prevăzători.

La felul cum arată lucrurile acum, următoarele două-trei săptămâni sunt critice pentru evoluția virusului în România. Mie situația mi se pare un pic scăpată de sub control. Ieri aveam 2 cazuri în București, astăzi avem 8 cazuri noi, iar unul dintre pacienți se pare că era un domn popular. Autoritățile par mereu cu un pas în urma virusului, deci nu m-aș aștepta la miracole din partea lor. Singura mea speranță cu privire la îmbunătățirea situației vine de la o creștere a temperaturilor, care să mai limiteze răspândirea virusului.

Ca exercițiu de imaginație, în cazul unei carantine pe principiul “nimeni nu intră în oraș și nimeni nu iese timp de x săptămâni”, mă gândeam care ar fi lucrul, obiectul sau alimentul fără de care aș rezista cel mai greu. Nu am reușit să identific ceva de care să fiu dependent. Nu fumez, nu am medicamente care trebuiesc luate periodic, produsele de igienă oricum le cumpărăm mereu în cantități mai mari (toilet paper secured!), așa că stăm bine pe partea asta. Nici în privința alimentelor nu cred că vor fi probleme. Congelatorul nostru este mereu pe plus.

Avem abonament la Netflix și HBO GO, vreo 8-9 jocuri pentru PS4 pe care nu am apucat să le jucăm și zeci de cărți necitite prin casă. Cel mai nasol ar fi dacă ar trebui să renunț la KFC pentru o perioadă, dar sper să nu se ajungă până aici 😛

Dar lăsând gluma la o parte, cred că merită făcut un astfel de exercițiu de fiecare în parte. Dacă nu de teama coronavirusului, măcar de curiozitate, în cazul unui alt fenomen neprielnic. Care credeți că-i lucrul fără de care ați rezista cel mai greu?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Care este lucrul fără de care ați rezista cel mai greu în cazul unei carantine?

  1. Dan Pavelescu

    În principiu ar fi nașpa să rămân fără medicamentele zilnice (noroc că am reușit să iau rețeta pentru două luni, deși nu sunt medicamente la care să se înghesuie lumea).
    Mâncarea ar fi o problemă mare, în cazul în care se subțiază proviziile. De pâine nu-mi fac griji, pentru că oricum mi-o prepar singur de multă vreme. În schimb, fi-miu ar duce lipsă de suc, cu siguranță 🙂
    Cât timp functionează utilitățile de bază (electricitate, gaze, apă) și cele extra (internet, tv), presupun că aș putea sta izolat mult și bine, mai ales că sunt sălbatic, nu-mi place să ies din casă. Acum, s-a mai întâmplat să rămân pe perioade scurte făra internet sau curent.. e super nasol, te aruncă direct în epoca de piatră 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: