Ce este și ce face Teslounge Bucharest

By | February 19, 2021

Am dat mai de mult de site-ul Teslounge și la momentul respectiv nu am înțeles exact care este scopul lor pe piață. Zilele trecute, când am aflat că se pregătesc de un eveniment în showroom, m-am documentat un pic.

Pe scurt, dacă ești din Europa și vrei să-ți comanzi o Tesla, singura soluție este să o ridici de la fabrica din Tilburg, Olanda, sau să plătești un trailer să ți-o aducă. Momentan România este printre ultimele patru țări din Europa unde nu există o locație oficială de livrare pentru Tesla. Deh, probabil că Elon a început și el mai întâi cu țările care au drumuri. Bun, dacă o aduci în România și ai probleme cu ea, cel mai apropiat service este în Viena. E nasol, că presupunând că faci rost de piesă de undeva, tot n-ai ce face cu ea, că trebuie activată din software. Și software-ul pentru activare nu-l are decât Tesla sau service-urile Tesla.

Cei de la Teslaunge sunt un fel de intermediar și finanțator în același timp. Încearcă să rezolve aceste probleme. Au câteva mașini pe stoc cu care poți să faci test drive, te ajută cu livrarea dacă vrei să comanzi, au accesorii pe stoc, te ajută dacă ai probleme cu mașina și trebuie dusă în service etc. Probabil pentru probleme de caroserie au parteneriate cu câteva service-uri locale.

Cel mai mare plus al lor este că fiind o firmă românească, pot accesa Rabla Plus. Astfel se poate obține eco tichetul pentru mașini electrice de 45.000 lei de la Guvern. Înainte nu puteai lua o Tesla cu eco tichet.

Ce nu înțeleg eu este ce vor face ei dacă Tesla intră oficial în România. Cât va mai dura? Un an? Doi? Că deja sunt aproape. Adică la cum văd eu lucrurile, dacă Tesla face mâine un showroom și un punct de livrare în România, jumătate din avantajele Teslounge s-au dus pe copcă (adică partea cu drive test și livrare). Mai rămâne doar partea cu finanțare, dar pe care o poți face de la oricare altă bancă. În comunicat spun că speră ca în 2021 să vândă 300 de mașini. Destul de ambițios planul, având în vedere că până acum avem în total 315 autoturisme Tesla înmatriculate în România all time.

teslounge bucharest

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Ce este și ce face Teslounge Bucharest

  1. SirNeo

    E cam tarzie lansarea unui astfel de showroom, in maxim 1-2 ani o sa avem oficial showroom, service si fastchargere de la Elon

    Reply
    1. Revo Post author

      Fie și-au calculat și e rentabil și fac profit în 1-2 ani, fie poate știu ei ceva ce noi nu știm 🙂

Spune-ți și tu părerea: