Tesla va deschide un showroom și un service în România

By | December 16, 2020

Anul trecut prin martie, Tesla a anunțat și că vor construi 3 superchargere la noi în țară. Unul în București, unul în Craiova și unul la Brăila.

tesla superchargere romania

Apoi prin august a anunțat că mașinile lor pot fi comandate oficial și din România. Adică de atunci le poți configura pe site-ul Tesla.com, iar pentru livrare trebuia să ridici mașina de la fabrica din Tilburg. Pentru revizii trebuia să faci un drum până la cel mai apropiat centru de service Tesla, care cred că era în Austria. Apare și în Budapesta ceva, dar încă este în statusul de “coming soon…”

service tesla

E clar că România este inclusă în planurile de expansiune a celor de la Tesla. Încă nu sunt gata superchargerele, însă se pare că lucrurile se vor mișca mai repede de acum încolo. Acum două zile Tesla a postat pe site-ul lor un anunț de angajare pentru cinci posturi. Este vorba despre un Store Manager, Service Manager, un Advisor și doi tehnicieni de service. Deși nu este trecut exact orașul pentru care sunt disponibile aceste joburi, cel mai probabil sunt pentru București. Așadar, cred că putem să spunem cu certitudine că în viitor vom avea un centru de service și un showroom în România. De altfel am mai auzit zvonuri conform cărora Tesla ar fi închiriat deja un spațiu comercial din zona de nord, parcă pe Șoseaua Fabrica de Glucoză.

tesla joburi românia

Avantajele unei prezențe fizice a Tesla în România sunt mai multe. În primul rând, cei care deja au o Tesla, nu vor mai fi nevoiți să se ducă la revizii în Austria. Apoi, o prezență oficială în țară înseamnă că mașinile vor putea intra în programul rabla, deci vor putea fi cumpărate cu o subvenție masivă de la Guvern (dacă va mai fi). În caz că nu știați, tichetul de 10.000 euro reducere pentru mașini electrice nu putea folosit decât la dealerii din România, deci nu și pentru Tesla.

În concluzie, deși deocamdată nu este confirmată, eu zic că intrarea fizică oficială a Tesla în România este iminentă. Nu aș paria însă toți banii mei că anul 2021 va fi cel magic. Să sperăm că lumea va reveni la normal la anul și că pandemia nu va sta în calea Tesla. Dacă nu, să sperăm că încă va mai exista bonusul de la Guvern atunci când va deschide Tesla showroom-ul în România 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Tesla va deschide un showroom și un service în România

  1. Adi

    Chiar crede toată lumea ca după un anunț de angajare a 5 oameni se poate deschide showroom si service??? Cred ca la o gogoșerie ai nevoie de mai mulți. Fără exagerare.

    Reply
    1. Revo Post author

      Chiar crezi că vor fi doar 5 oameni? 🙂 Deocamdată se recrutează top managementul, ulterior se vor recruta și ceilalți, probabil prin alte companii de recrutare, nu prin Tesla direct. Totuși, eu am scris destul de moderat știrea. Tot restul presei s-a aruncat cu capul înainte direct la “CONFIRMARE! TESLA INTRĂ ÎN ROMÂNIA!!!11”

Spune-ți și tu părerea: