Ce faci când ți-ai pierdut telefonul? Varianta cu scheisse.

By | November 22, 2016

Totul a început atunci când am ieșit în stradă să iau Xbox-ul de la curier. În timp ce mie-mi sclipeau ochii la Xbox-ul pe care mi-l înmâna tipul de la Cargus, s-a apropiat de noi o tipă foarte agitată cu un iPad în mână. Era atât de agitată, încât curierul a întrebat-o cu ce o putem ajuta.

“I’m sorry, do you speak english? Can you help me?” Tipul de la Cargus a stat pe bară la întrebarea asta, așa că am întrebat-o eu cu ce o pot ajuta. Se pare că își pierduse telefonul în Kaufland (Barbu Văcărescu) și acum îl urmărise cu “Find My iPhone” până la o curte din zonă. Am decis să o ajut pentru că:

a) Prea mult simț civic pentru binele meu;
b) Voiam să văd dacă Find My iPhone chiar funcționează;
c) M-am pus în locul ei și m-am gândit că ar fi fost tare nasol să-mi pierd telefonul într-o țară străină;
d) Toate cele de mai sus.

Aplicația îi arăta telefonul fix între o casă și un șantier plin de muncitori. Mintea mea a făcut niște extrapolări mioritice și m-am gândit că poate tipa s-a întâlnit în Kaufland cu unul dintre muncitorii veniți să-și ia ceva de prânz, care apoi i-a împrumutat telefonul ca să facă și el un timelapse cu construcția. Nu prea aveam cum să sărim gardul, iar ea tot îi dădea de zor să sunăm la poliție așa că am decis să-i fac pe plac.

Deși era destul de politicoasă, băga cam un scheisse pe minut, de fiecare dată când gândea în germană. Am aflat apoi că este din Germania, dar că trăiește în România.

A venit un echipaj cu un agent și o agentă, noi în câmpul muncii. El foarte politicos și dedicat, din Suceava, ea nota pe procesul verbal ce-i spunea el. Bine că nu erau mai bătrâni, că mă și înjurau, la cât a fost de scris în procesul verbal. Normal că nu au avut ce face, nu aveau un mandat ca să intre în curtea omului să-l întrebe dacă nu cumva a ascuns un iPhone 6S printre trandafiri. Prietena mea din Germania a fost dezamăgită de asta și a mai punctat printr-un scheisse.

Ideea este că o persoană care găsește un bun sau o sumă de bani are timp 10 zile să le declare la poliție, d-abia apoi se poate vorbi de furt. Recomandarea agenților a fost să se ducă la secția de poliție în raza căreia s-a produs incidentul, să facă plângere, și apoi să așteaptă hotărârea celor de acolo. Care pot decide să le ceară înregistrările celor de la Kaufland, să meargă atunci după telefon, sau să aștepte 10 zile.

În concluzie, nu sunați la Poliție dacă v-ați pierdut telefonul, duceți-vă direct la secție pentru a depune o plângere. Ah, și faceți backup. Am întrebat-o dacă are backup și mi-a zis că telefonul o bătea la cap de vreo 15 săptămâni să-l facă. Scheisse.

 

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Ce faci când ți-ai pierdut telefonul? Varianta cu scheisse.

  1. lucianciachir

    Si eu la fel! Politistii ziceau ca nu e treaba lor sa-mi recupereze telefonul dupa ce m-au aburit ca au ei un soft cu care ar putea sa urmareasca orice telefon daca le dai imei-ul.

    Reply
  2. cartusro

    Zilele trecute, un gigel care munceste la noi si-a pierdut telefonul caramida si am sunat la Orange sa ii blocheze numarul. Surpriza a fost sa aud ca, daca vreau, sa vorbesc la politie sa il gaseasca dupa imei. Stiu ca asta era o legenda urbana, dar acum se poate face asta oficial, daca a venit din partea unui reprezentant Orange. Nu m-am complicat, telefonul era prea ieftin pentru bataia de cap ulterioara. Pentru ceva mai scump, poate ca merita, trebuie doar sa faci dovada ca e al tau (factura, garantie, cutie, ceva pe care sa scrie si imei).

    Reply
    1. Revo Post author

      Am auzit și eu de varianta cu IMEI. Sper să nu am ocazia să o testez. Oricum am Prey instalat pe toate device-urile.

    1. Revo Post author

      De ce? Eu aș merge cât de departe pot, chiar și pentru un telefon de 100 de lei. E vorba de principiu. Give them a run for their money.

  3. Empire

    2 tigani m-au acostat acum 14 ani si mi-a luat telefonul. A 2-a zi, echipa de 2 politisti (un inspector si unul tanar) mi-au recuperat telefonul si 50 de lei pentru cartela, iar hotii au primit 7 ani si 3.5 ani. Respect politistilor care isi face datoria.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mișto poveste. Ai făcut plângere la secție sau pur și simplu s-a nimerit să-i salte pentru altceva și au găsit și telefonul tău pe acolo?

Spune-ți și tu părerea: