Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Bucharest Street Food Festival

By | September 11, 2017

Am fost în două reprize anul acesta la Bucharest Street Food Festival. Sâmbătă între 7 pm și 9 pm și duminică de la 12 până pe la 15.30. M-a bucurat amploarea festivalului și faptul că l-am putut folosi ca pretext ca să ne întâlnim cu mai mulți prieteni.

Ce mi-a plăcut?

Porc ‘n’ pită de la MEATic Restaurant al lui Adi Hădean a fost cel mai gustos preparat pe care l-am testat de acolo. Nu l-am prins la Untold și voiam să văd dacă sandwich-ul este într-adevăr bun sau dacă este propulsat doar de renumele lui Adi. Mi s-a părut într-adevăr bun și bine dozat în raport cu prețul, cât să-ți permită să mai încerci și altceva.

Frigăruile de berbecuț de la Arrosticini au fost din nou foarte bune. Le-am gustat prima dată la Summer Well și cred că le vom mai tot “gusta” de acum încolo. Un preparat în care toată frumusețea stă în simplitatea cărnii gătite așa cum trebuie.

Cârnații de la Bătrânu’ Sas arătau spectaculos, dar toate au și o limită. I-au încercat niște prieteni, eu am zis să-i las pentru altă ocazie.

Dacă aș mai fi avut loc, aș mai fi încercat și un sandwich Cubano de la Cubano. Din nou, îi trecem la categoria “to be continued…

Ce nu mi-a plăcut?

Taxă de intrare. Şi am văzut că cele mai multe persoane s-au plâns de asta. Înțeleg că de banii ăștia se asigură pază, personal care golește din când în când coșurile de gunoi șamd. Dar în același timp, pentru mine nu rentează. Practic dau bani, ca să am privilegiul să stau la coadă să dau alți bani? Aș putea să mă duc oricând în restul timpului la aceste food truck-uri.

Eram și mai înverșunat împotriva acestei taxe de intrare, însă un cititor de-al lui Radu are un punct de vedere bun. Dacă n-ar fi fost această taxă de intrare, s-ar fi umplut de gură-cască. În același timp, un alt cititor de-al lui are o idee și mai bună. Să ți se încarce cardul cu aceeași sumă de bani pe care ai plătit-o pentru taxa de acces.

Lipsa berii artizanale. Al doilea lucru de care s-a plâns toată lumea. Am avut de ales doar între câteva beri la sticlă sau la draft (Timișoreana, Azuga, Grolsch, Ursus). Am băut o Timișoreana Nepasteurizată, dar de-asta pot bea și acasă. Am dus dorul unui IPA după un burger sățios.

Apropo, o apă Bucovina la 0.5 l costa 7 lei. Cred că este varianta “gourmet” a aceleiași sticle de apă care la supermarket costă 1.5 lei. Nu am înțeles exact de ce avea un preț de patru ori mai mare decât la magazin.

Prea puține mese. Aici am fost pregătiți, am venit cu păturica de acasă. Dar parcă prea puține mese. Mi s-au părut mai multe la BurgerFest. Oricum, per total, mai frumoasă atmosfera de la Verde Stop Arena, păcat că spațiul nu este destul de generos acolo.

Cozi prea mari. Aici nu este vina nimănui. Au fost foarte mult food truck-uri și totuși apetitul bucureștenilor a fost mai mare. Doar că din cauza aglomerație ajungi să comanzi de unde este mai scurtă perioada de așteptare, nu de unde îți dorești.

Cam atât despre această ediție de BFF. Mă bucur că am avut ocazia să mai petrecem o zi de vară în natură. Mai multe impresii puteți citi și la Radu, care a prins și înghețată thailandeză. Norocosul!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: