Ce se întâmplă în Sectorul 1 cu Romprest și cu parcările – explicație pentru oamenii din afară

By | February 5, 2021

Clotilde s-a pus pe făcut treabă într-un stil dictatorial. Pare că nu stă la finețuri și discuții, iar chestia asta se vede din postările de pe Facebook.

În încercarea ei de a face treabă, a deranjat niște grupuri de interese. Cel mai mare dintre el fiind cel al Romprest-ului, care a fost abonat la Sector 1 de PNL pe vremea lui Chiliman. Discuția a pornit de la faptul că Romprest a mărit de două ori prețurile pentru colectarea deșeurilor pe vremea fostului primar (Tudorache, cel cu diamantele de 200k). Bașca mai facturau și că au trecut dus-întors pe străzi cu sens unic. Iar contractul cu Romprest era semnat pe 25 de ani.

În consiliul Primăriei Sectorului 1 PNL încă are 6 consilieri, PSD are 9 bucăți, iar USR are 8 membri. În concluzie, PNL + PSD are majoritate chiar dacă USR se aliază cu cei 3 membri ai PMP.

Și cam de aici i se trag toate problemele lui Clotilde. Romprest o sabotează, în timp ce grupul PNL + PSD încearcă să susțină cu orice preț contractul umflat cu Romprest. Și pentru că Clotilde nu vrea contractul cu Romprest, ăștia-i pun bețe în roată cu alte proiecte pe care le propune ea.

Proiectul pentru rezervarea locurilor de parcare este un exemplu bun. Clotilde a propus reînnoirea online, consilierii s-au opus și au zgâlțâit barca. Rezultatul a fost că oamenii (mai ales cei bătrâni), care nu știau toată povestea, s-au înghesuit să stea la coadă pentru reînnoire. Iar apoi Romprest a comandat un articol în Gândul, care e site-ul lui Budeanu, fost acționar la Romprest. Vor urma atacuri împotriva lui Clotilde pe oriunde au vechile grupuri de interese conexiuni.

Realitatea din teren e următoarea. După ce Romprest a încercat tot felul de sabotaje, gunoiul s-a ridicat normal în luna ianuarie. Romprest a anunțat că din 11 februarie nu îl mai ridică, dar vom vedea. Astea-s doar tehnici de negociere. Cred că și Romprest știe că mai sunt alte firme la coadă care d-abia așteaptă să intre în Sectorul 1. Vor mai fi multe hârjoane între primărie și Romprest, dar pe termen lung Romprest n-are cum să câștige.

În legătură cu problema parcării, eu am depus cererea de reînnoire a contractului pe aplicația online. După procesarea cererii voi primi și linkul de plată online.

În concluzie, plata parcării online era prima mea dorință de la noul primar. Și deocamdată pare că s-a rezolvat. Sunt convins că se va stinge și discuția cu salubritatea. Problema este că dacă dacă nu are consiliul de partea ei, nu știu ce va face Clotilde pe termen lung.

Sigur, ideal ar fi să nu avem parte de scandaluri. Și mie mi-ar fi plăcut să văd mai puține postări agresive pe contului lui Clotilde. Dar asta e, uneori n-ai ce să-i faci.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: