Nu uitați să ștergeți datele de contact de pe coletele primite înainte să aruncați cutiile

By | December 17, 2020

În sectorul 1 este un război între Clotilde Armand și Romprest. Drept urmare, Romprest ridică gunoiul dintr-o zonă și îl aruncă noaptea pe străzi, când nimeni nu este atent. Iar cetățenii, fac și ei ce știu mai bine, adică se ceartă între ei pe tema asta.

Zilele trecute, o doamnă s-a decis că vrea să facă pe justițiara. A ridicat de pe jos un colet care conținea numele, adresa completă și nr de telefon al altei doamne și l-a postat pe grupul cartierului, ca un fel de amenințare.

Nu s-a gândit niciun moment că poate acea persoană a aruncat totuși acea cutie de carton la un coș de gunoi. Așa cum era de așteptat, doamna al cărui colet fusese a și răspuns:

Se pare că acel colet ar fi fost dus la un container de reciclare, iar apoi Romprest l-a ridicat și l-a aruncat în altă parte. Au mai fost astfel de povești pe grup.

Învățătura care trebuie trasă de aici este destul de simplă. Ștergeți datele personale de pe cutii înainte să le aruncați sau să le reciclați. Dezlipiți acea etichetă sau dați cu markerul peste nume, număr de telefon și adresă. Noi facem asta de fiecare dată. Le scoatem și de pe cutii, și de pe plicuri, și de pe pungile acelea de plastic (pe care uneori le folosim ca pe saci de gunoi, btw).

Nu știi când îți găsește cineva un astfel de colet și are idei. Ba să te pună pe un grup, ba să te sune noaptea să vadă ce mai faci, sau cine știe la ce alte inginerii sociale se mai poate gândi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Nu uitați să ștergeți datele de contact de pe coletele primite înainte să aruncați cutiile

  1. Florin

    He he bine punctat 🙂 eu fac asta de multa vreme,si chestia cu stergerea datelor de pe colete e valabila oriunde nu doar in Bucuresti 🙂
    So cum ziceam imi place articolul de mai sus,de ajutor mai ales ca multi nu dau doi bani ca datele lor pot ajunge pe mana unora(si moka) 🙂

    Reply
  2. SirNeo

    E la mintea cocosului ca datele personale personale trebuiesc anonimizate (marker sau rupte)

    Reply
  3. Walter White

    Totul e usor si minunat pana dai o comanda de bacanie la eMag cu 20 de produse care iti vin in 15 cutii cu AWB lipit pe ele. 2 zile de munca sa stergi toate urmele.

    Reply
    1. Revo Post author

      Am pățit cu IKEA. Am dat o comandă mai mare și toate piesele care alcătuiau mobilierul erau ambalate individual, cu AWB pe fiecare dintre ele. Am muncit o zi întreagă să tai cartoane și să rup AWB-uri.

Spune-ți și tu părerea: