Ce trebuie să faci ca să joci CS2

By | September 3, 2023

Valve permite accesul la CS2 tuturor celor care îndeplinesc câteva condiții începând cu 1 septembrie. L-am instalat și eu, l-am jucat un pic. Iată ce trebuie să faceți dacă vreți să jucați CS2.

Așa cum spune și notificarea din joc, în primul rând, trebuie să aveți CS:GO instalat și să jucați în Competitive mode până când primiți un rank.

Apoi, după ce primiți rank-ul (în cazul meu un admirabil Silver IV), veți primi următoarea notificare, cu invitația la CS2:

Atenție însă, e posibil să nu primiți această invitație imediat. În cazul meu am obținut rank-ul pe 1 septembrie pe la ora 23 și invitația n-a venit imediat. Așa că am închis PC-ul, m-am dus la culcare și am găsit invitația a doua seară când am deschis din nou CS:GO.

Odată ce primiți invitația, lucrurile sunt simple. Apăsați pe butonul de Enroll.Apăsați butonul “Exit and Download”, apoi Steam-ul se apucă să descarce cei 15 GB de CS2.

După ce termină de descărcat, atunci când vreți să lansați jocul prin intermediul Steam, launcher-ul vă pune să alegeți dacă vreți să jucați CS:GO sau CS2:

Și gata, aveți CS2:

Câteva setări video pentru CS2

Eu îl joc de pe un laptop cu RTX2060, cu rezoluția setată pe 4K, pe un monitor de 32″. Nu-l joc în stilul ultra-competitiv, altfel aș mai renunța la diverse setări care ar îmbunătăți performanța dar ar degrada calitatea video. Prefer însă să fiu și încântat vizual, nu să mă uit la modele pe 16 biți ca în C.S. 1.6.

Dacă îl jucați pe laptop, cel mai important este să dezactivați NVIDIA Reflex Low Latency. Știu că pare contra-intuitiv, but trust me on this. S-a simțit o mega-îmbunătățire când l-am pus pe Disabled.

În rest, iată cu ce setări îl joc eu:

Cum este CS2?

În primul rând, fiind obișnuiți cu diverse fail-uri din partea Valve, cred că marele câștig este că jocul nu te respinge din start. E plăcut, are o grafică mai ofertantă, iar majoritatea lucrurilor pe care le știți din CS:GO sunt valabile și aici. Cu alte cuvinte, dacă v-a plăcut sau ați jucat CS:GO, o să vă placă și CS2, dar nu vă așteptați la ceva schimba radical.

Grafică mai bună, armele sunt la fel. Parcă mecanica este un pic mai fluidă. Cât timp am jucat n-am simțit că i-am dat cuiva headshot trăgându-i în picior. Și în rest, un pic mai bling-bling pe partea de HUD. Aștept să mă conving și de matchmaking, protecția anti-cheating și de engine-ul audio, că acestea mi se păreau cele mai mari probleme la CS:GO.

Dar cel mai bine vă convingeți și voi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Ce trebuie să faci ca să joci CS2

Spune-ți și tu părerea: