Cea mai comandată mâncare prin Uber EATS și două dileme personale

By | July 9, 2018

Dacă aveți această curiozitate, iată cinci statistici interesante/amuzante, primite de la ei, la o lună după lansarea Uber EATS din București:

  • Shaorma de pui în lipie, Adana kebab și gogoșile de casă sunt cele mai populare feluri de mâncare comandate în platforma Uber Eats.

  • Coca Cola este cea mai populară băutură.

  • Cea mai mare comandă înregistrată pe platformă a avut 26 de produse.

  • Top 5 restaurante preferate ale utilizatorilor Uber Eats: Aria Gourmet, Burger Van Bistro, Divan Express, King Rolls și Nicolai.

  • Timpul mediu de livrare a unei comenzi este de 39 de minute, iar cel mai scurt timp în care o comandă a ajuns la destinație a fost de 5 minute și 45 de secunde

După cum știți, Uber EATS a eliminat taxa de livrare de 7.5 lei pe perioada verii. Pentru a beneficia de livrare gratuită până pe 31 august trebuie să introduceți codul VARA2018 în aplicație.

Totuși, eu sunt un pic dezamăgit de numărul mic de restaurante din platformă. Mă așteptam ca pe parcurs să apară mai multe restaurante în sistem, însă, cel puțin în zona mea, sunt mai mult sau mai puțin aceleași ca la început. Nu taxa mă ține pe loc, ci lipsa varietății. Aș prefera să am opțiunea de a aștepta mai mult, dar să pot comanda de unde vreau. Din această cauză, Glovo conduce cu un punct la numărul de livrări date de noi, chiar dacă livrarea este mult mai lentă.

Și odată cu serviciile de acest tip, apare și o dilemă: dai bacșiș livratorului? Din punctul meu de vedere nu ar trebui, din moment ce plătești livrarea. Pe mine mă avantajează tocmai faptul că pot plăti totul cu cardul și nu trebuie să mă scormonesc după mărunt. Nu vreau să stau să ajung și aici să îmi pun dileme existențiale de genul “Oare mă înjură dacă n-am să-i dau decât unu/doi lei? Oare ar fi mai bine să nu îi dau nimic?”. Dar nu contează neapărat ce cred eu, ci și cum procedează ceilalți utilizatori. Dacă oamenii se obișnuiesc așa, eu s-ar putea să ajung un caz izolat. “Chitrosul ăla care a mai comandat o dată și n-a dat și el de-un suc”. Deci am o întrebare pentru cei care ați folosit astfel de servicii: ați dat bacșis livratorului?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: