Cei 10 pași în plus contează

By | September 30, 2014

În ultimul timp asistăm la o explozie a dispozitivelor și aplicațiilor care încearcă să ne facă să trăim mai sănătos. Îmbunătățirile nu sunt chiar așa spectaculease, însă sunt un început foarte bun. Aș spune că deocamdată toate aplicațiile astea sunt în punctul în care ne fac să conștientizăm cât de sedentari suntem. Nu s-a declanșat încă acea pârghie care să ne facă să vrem să devenim frenetici în a face mișcare. Sper să fie vreodată și o modă pro-mișcare așa cum a fost recenta nebunie cu selfie-urile.

Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, S5-ul de la Orange a venit și cu S Health-ul activat. L-am avut și eu într-un timp activat pe Note 3 însă l-am închis pentru acei 10% în plus la baterie. Uitați ce a înregistrat S Health în două zile consecutive la muncă:

În ambele zile am avut exact aceeași activitate: stat la birou, ridicat pentru o cană de apă din jumătate în jumătate de oră, mâncat, plimbat un pic. Diferența este că în prima zi am luat telefonul cu mine peste tot, în timp ce în a doua zi l-am lăsat în permanență pe birou.

Şi asta m-a făcut să mă gândesc că sfaturile alea cu “ridică-te din x în x minute de la birou” nu sunt chiar apă de ploaie. 10 pași în plus se simt. Așa că de fiecare dată când îl auziți pe vreun coleg spunând: “hai cu liftul, că oricum nu rezolvi nimic dacă urci un etaj pe jos”, dați-i o palmă peste ceafă. Acel etaj urcat de 5-6 ori pe zi va ajunge să conteze.

Alt lucru care îmi place: sunt aplicații care îți permit să adaugi și un prieten față de care să-ți măsori activitatea. Dacă ai și un prieten mai sportiv, adaugă-l în aplicație. Să vezi ce o să începă să-ți scadă respectul față de sine când vezi cum este activitatea ta raportată la a lui.

Şi bineînțeles, astea sunt nimicuri comparate cu măcar 2 zile de mișcare serioasă pe săptămână. Fie la sală, fie în parc, oriunde.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: