Cel mai ieftin SSD de 240GB

By | August 6, 2014

Azerty are o ofertă bună la un SSD Kingston și a plătit câteva articole prin presă pentru a-și face reclamă. De fapt, e același articol, publicat de mai multe site-uri (evz, economica). Dacă citiți cu atenție, veți vedea că “redactorii” de la cele două publicațiia au ales să bolduiască același pasaje și să insereze link-uri către site-ul Azerty pe aceleași cuvinte cheie. Pură coincidență. Dintre maxime se remarcă: “SSD-urile erau în 2007 de aproximativ 120 de ori mai scumpe față de 2011”. E ca și cum ai spune că “în anul 1908 mașinile erau de 120 de ori mai scumpe decât căruțele”.

Trecând peste articolele plătite, prețul SSD-urilor chiar a scăzut foarte mult. Eu am un Intel seria 530 care prin toamna anului trecut era 1.300 lei. Acum este 630 lei la eMAG.

Iar SSD-ul despre care se vorbește în oferta Azerty, Kingston V300 de 240GB, bineînțeles că este și în oferta eMAG [link]. La același preț ca la Azerty [link]. Profitați de ofertă dacă v-au mai rămas ceva bani după ce v-ați întors din concedii (sau dacă n-ați plecat deja). Față de oricare altă componentă, un SSD face o diferență ca de la cer la Pământ în ceea ce privește performanțele unui PC.

UPDATE: Am adăugat și link către site-ul Azerty, că până la urmă așa mi se pare normal. Vă recomand să cumpărați de la ei numai dacă nu mai sunt pe stoc la eMAG. Am auzit păreri împărțite despre Azerty.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cel mai ieftin SSD de 240GB

  1. nwradu

    În newsletter-ul 2Parale venit din partea Azerty scrie:
    “In 2014 pretul SSD-urilor a scazut cu aproximativ 40% fata de anul trecut.

    Avand aceste informatii, am realizat si un comunicat de presa cu acest subiect: il puteti rasfoi pe EVZ, Economica si multe alte publicatii.”

    Și au linkuri. Acum dacă a fost publicat pe bani sau nu, e altă discuție, dar nu se ascunde nimeni că a fost un comunicat.

    Reply
    1. revo Post author

      Într-adevăr, poate m-am grăbit să trag concluzia că este plătit. Mai ales că n-am dovezi. Tu ce părere ai?

  2. Claudiu C.

    Cea mai buna investitie posibila pe care o poti face pentru un calculator/laptop nou sau vechi este un SSD. Asta era adevarat si in urma cu 1-2 ani, dar este si mai adevarat acuma cu noile preturi.

    Reply
  3. nwradu

    Pare un comunicat tipic, făcut să pară o analiză utilă. Se poartă des cu speranța că se vor publica.

    Reply
  4. Yamasha

    Sunt ieftine pentru ca au ajuns cele mai proaste SSD-uri… astea de la Kingston. In ultima vreme vitezele au scazut pentru ca au schimbat chipsetul. Mai bine iei un Samsung, un Intel, poate chiar Adata…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: