Chestia cu parola de la Windows

By | August 7, 2013

Odată cu noul Windows 8, nu mai poți să ai laptopul sau computerul neparolat. În timpul procesului de instalare te roagă să legi Windows-ul cu o adresă de e-mail, apoi îți cere o parolă pe care o voi folosi de fiecare dată când te loghezi. Şi am văzut oameni care au parole de 20 de caractere.

Prieteni, nu merită să te chinui așa de fiecare dată. Parola pentru Windows este inventată ca să ofere protecție minimă și pentru o durată scurtă de timp (să zicem maxim o oră). În caz că ai ieșit din cameră și vrea fratele să îți umble pe acolo, în caz că l-ai lăsat 10 minute nesupravegheat la bibliotecă sau la facultate. Sau în caz că l-ai lăsat în camera de hotel și vrea menajera să-ți citească mesajele de pe facebook. Atât.

Dacă cineva ți-a furat laptopul și chiar vrea să-ți umble prin secrete, îi ia 40 de minute să reinstaleze Widows și gata, aia e, s-a dus parola ta. Şi parola de BIOS poate fi dominată. Așa că puneți-vă parole ușoare. Atât cât să nu fie ghicite de o persoană care stă lângă tine și îți urmărește mișcarea mâinilor pe taste. Nu vă mai complicați inutil.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Chestia cu parola de la Windows

    1. revo Post author

      S.F-uri 🙂
      Am uitat să pun acolo situația “ca să nu-ți umble colegii de cameră prin laptop”

    2. Laurentiu Buica

      Care colegi? Că eu am o cameră doar a mea. Și dacă îl fură careva, nu te aștepta ca toți să fie tech wiz.

    3. revo Post author

      Hai mă, oricine știe să instaleze un Windows acolo 🙂
      George stă la cămin, d-asta îi ziceam de colegi.

    4. George

      La mine e accesul liber, doar sa nu stearga nimic 🙂

      Sau sa inchida din tab-uri.

  1. Daniel

    Da, corect, dar chiar tu ai zis… Te loghezi cu mail-ul. La mail totusi vrei o protectie destul de decenta. Si omul poate chiar isi aminteste parole de 20 de caractere. Eu imi amintesc si mai lungi. 😀

    Reply
    1. revo Post author

      Pai și eu îmi amintesc d-astea kilometrice, dar să le scriu de 2-3 ori pe zi … Mi-am făcut un @hotmail cu parolă bleagă pentru Windows 8.

    1. revo Post author

      Daca nu lasi laptopul in ‘spatii deschise’ e ok

Spune-ți și tu părerea: