Cinci gadgeturi pe care le iau cu mine atunci când călătoresc

By | November 10, 2023

La un moment dat m-a întrebat cineva ce gadgeturi mici și utile iau cu mine pe unde merg. Era o postare pe undeva cu recomandări de gadgeturi sub 50 de dolari. N-am știu să îi spun pe loc, dar mi s-a părut o idee bună de articol. Așa că de atunci am fost atent care sunt gadgeturile pe care le iau cu precădere cu mine atunci când plec câteva zile de acasă. Un fel de “what’s in your backpack”. Așa că iată-le:

1) Baterie externă cu fast charging și wireless charging

Am luat-o anul trecut de Black Friday cu 200 de lei. Aveam deja una cu wireless charging, tot de la Samsung, însă aceasta are 2 X USB-C,  încărcare rapidă la 25W și cred că și pe wireless se încarcă mai repede. Dacă o prindeți la un preț sub 200 de lei, o recomand.

3) Tastatură Samsung Multi Bluetooth Trio 500

Pe negru este a mea. Este super subțire și ușoară și se poate conecta la trei dispozitive. Am primit-o cadou și după ce am ținut-o degeaba câteva luni în bibliotecă, am folosit-o o dată într-o deplasare și de atunci o iau mereu cu mine când nu am laptopul. O folosesc pentru a scrie articole pe blog (funcționează și diacriticele).

2) Trepied Manfrotto Pixi + Suport

Ambele cumpărate de la F64. Știu că poate par scumpe la cât de multe trepiede ieftine și chinezești au apărut acum, dar sunt foarte bune din punct de vedere calitativ. Trepiedul are capul pe o bilă și are un buton rapid (cel roșu) pe care poți apăsa pentru a debloca și mișca smartphone-ul. Iar suportul de smartphone are un cauciuc de calitate care nu mi-a zgâriat telefonul. Am cumpărat recent încă un suport de la Ulanzi și după 4-5 utilizări mi-a rupt folia de protecție de pe display-ul telefonului.

Este util pentru o poză de grup sau uneori mai pun telefonul pe el ca pe stand și folosesc tastatura de mai sus.

4) Sonos Roam SL

Este boxă cu Wifi + Bluetooth de la Sonos și se aude senzațional pentru dimensiunea ei. Acasă o țin pe WiFi și o plimb după mine prin bucătărie/dormitor/baie. Când plec pe undeva o folosesc pe Bluetooth și este îndeajuns de puternică astfel încât să întrețină atmosfera la grătar sau undeva într-un living la vreo vilă. Dar da, costă ceva. Am pus-o pe aceasta pentru că realitatea este că pe aceasta o iau cel mai des cu mine. Dacă ar fi să respect tema cu “sub 50$” probabil aș înlocui-o cu Level Box Slim de la Samsung. Până să apară Roam-ul, pe aceasta o foloseam.

5) Căști wireless pe Bluetooth

Funny thing. Am cumpărat aceste căști la un Black Friday convins fiind că cele wireless nu-s de mine și că o să le pierd, așa că mai bine iau un model mai ieftin. Cinci ani mai târziu, încă le mai am. Le-am folosit la sală, pe stradă și pe oriunde plec. Calitatea audio este ok. Au însă autonomie mică iar microfonul nu-i genial, așa că interlocutorul mă aude cu greu în convorbire. De regulă le dau jos ca să vorbesc la telefon. Plus că-s pe microUSB și deja mai găsesc greu un astfel de cablu. Așadar, mai ales în 2023, n-aș spune că le recomand. Din această cauză plănuiesc să le schimb anul acesta.

În concluzie, cam acestea sunt gadgeturile cu care îmi place să călătoresc. Căștile se vor schimba, restul vor rămâne. Voi?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cinci gadgeturi pe care le iau cu mine atunci când călătoresc

  1. Mihai

    Salut,
    Eu sunt mai pe supraviețuire 🙂 Am tot timpul in rucsac pe lângă laptop:
    – adaptor USB C multiport Satechi (in ultimul CO am luat cablul de rețea din TV-ul din camera de hotel, l-am conectat la laptop și am făcut hotspot de pe laptop – 100 Mbps Vs 5 Mbps de pe rețeaua free a hotelului)
    – cablu HDMI sa îmi pun filme pe TV-uri din hoteluri atunci când nu au mirroring
    – briceag Victorinox
    – unealta multifuncțională inclusiv cu patent de la Lidl – parkside
    – baterie externă
    – set de șurubelnițe fine de la Xiaomi
    – plus diverse cabluri și adaptoare ????
    Da, pe astea le țin tot timpul in rucsacul laptopului și plec cu ele după mine peste tot, nu doar in concedii ????

    Reply
    1. Revo Post author

      Ah, da, și eu am briceagul mereu la mine, mai ales pentru că are tirbușon 😀
      De asemenea, dacă mergem pe la pensiuni, iau mereu și un prelungitor cu mine. Șurubelnițe și alte scule am în mașină.

Spune-ți și tu părerea: