Trei investiții bune pe care le-am făcut în ultimii ani în apartament

By | November 10, 2023

În prag de Black Friday, stăteam și mă gândeam care au fost cele mai bune lucruri care le-am cumpărat anii aceștia pentru casă. Care sunt produsele despre care zicem cel mai des: “ce bine este că l-am cumpărat”? Și am ajuns la concluzia că sunt trei produse care de fapt ne-au îmbunătățit viața. Culmea, toate trei au legătură cu căldura într-o formă sau alta.

1) Uscator de rufe Samsung

Principalul motiv pentru care am ajuns la uscător a fost cel că spălam foarte des hainele celui mic (mai ales la diversificare) și aveam deci și nevoie să le uscăm repede. Alternativa ar fi fost să îi cumpărăm și mai multe haine, care i-ar fi rămas mici rapid. Plus că anul trecut prin toamnă nu prea am avut căldură, așa că nu puteam usca rufele pe calorifere. L-am cumpărat și l-am montat pe balcon, fără alimentare la scurgere. Este cu clasă energetică bună și cu SmartThings. Și este senzațional să arunci toate hainele acolo și să le scoți uscate și pufoase peste 1-2 ore mai târziu.

M-am uitat și în graficul de consum. Nu consumă mult de loc. Cred că cel mai mult într-o lună am consumat 15.7 kW. Mai jos este graficul de pe ultimele luni:

2) Boiler Ariston Velis 80L

Are un sistem inteligent, cu două camere separate, pe care le încălzește pe rând. Așa că este foarte eficient din punct de vedere termic. L-am cumpărat pentru că se întâmpla să avem des pene de apă caldă. Puteți citi mai pe larg aici. Este perfect pentru 2 persoane și încălzește apa repede. La momentul respectiv am refuzat, însă acum că stau să mă gândesc, ar fi mers și modelul cu WiFi. Astfel l-am fi putut ține mereu în priza și în caz că eram plecați de acasă și aplicația Termoalert ne spunea că nu este apă caldă, aș fi putut să-l pornesc remote și să am apă caldă când ajungem acasă.

În fine, de când s-au finalizat lucrările pe Pipera nu prea s-a întâmplat să mai avem pană de apă caldă mai mult de o zi. Dar tot ne conferă un oarecare confort psihic acest boiler.

3) Aer condiționat Gree Bora Silver

Este a doua unitate de AC. Pe prima o avem în sufragerie. Pe acesta l-am pus în camera celui mic, care este poziționată la mijlocul apartamentului, așa că dacă ținem ușa deschisă vara face un pic de răcoare și pe holuri. Iar pe timp de iarnă face și căldură.

Bineînțeles, marele avantaj este aplicația cu wifi, din care putem ajusta remote temperatura în timp ce copilul doarme.

Dacă ar fi fost să mai pun și un al patrulea lucru pe listă, probabil aș fi pus sistemul Sonos. Nu l-am pus încă, pentru că acesta nu ne rezolvă o problemă propriu-zisă, ci doar ne încântă urechile și ne relaxează.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: