Cisco oferă gratuit cursuri online de securitate cibernetică

By | November 5, 2020

Când eram în facultate pornise deja moda cursurilor CISCO. Au început câțiva colegi să facă CCNA-urile, s-au angajat rapid, le-au făcut și alții, s-au angajat și ei pe partea de rețelistică și apoi încet încet le-a făcut aproape toată seria. Le-am făcut și eu și pot să confirm că după ce le-am adăugat în CV toți angajatorii mă sunau să mă întrebe de ele. Au contat destul de mult la angajare. La fel de mult ca facultatea sau poate chiar mai mult. Asta pentru că sunt standardizate și recunoscute internațional.

Acum se pare că trendul se duce în direcția securității cibernetice. Pe măsură România se dezvoltă, crește și puterea de cumpărare, și comerțul online, iar România devine mai atractivă pentru atacuri. Așa că și experții în securitate cibernetică sunt și vor fi din ce în ce mai căutați.

Poate ești student și ți se pare că ce faci la facultate nu prea e pe gustul tău, poate vrei să începi o carieră în IT sau poate vrei să mai adaugi un bonus la CV. Îți recomand cu căldură să faci un astfel de curs. Cred că-i cel mai bun sfat pe care ți-l pot da pentru cariera ta. Cursul de “Introducere în Securitate Cibernetică” este pentru prima dată tradus în limba română și este disponibil online gratuit. La finalul cursului poți susține un examen și vei primi un certificat de finalizare a cursului și un badge de la Cisco Networking Academy.

Mie acest curs mi se pare cel mai de impact pentru carieră. Dar dacă nu vă atrage securitatea cibernetică în mod special, recomand și alte 4 cursuri disponibile gratuit, doar că în limba engleză.

  • Introduction to IoT – Curs aplicat care te învață despre impactul transpunerii unei afaceri din orice industrie în domeniul IoT;
  • Entrepreneurship – Despre antreprenoriat în domeniul IT&C;
  • Cybersecurity Essentials – Pare o variantă mai extinsă a cursului în limba română pe care vi l-am recomandat mai sus, care conține inclusiv diverse tehnici de prevenție și de mitigație a atacurilor;
  • Get Connected – Cursul ăsta este despre cum funcționează în mare internetul și rețelele sociale. L-aș recomanda mai ales părinților.

Chiar dacă am părăsit domeniul, cred că o să fac și eu cursul de securitate cibernetică, pentru că sunt pasionat de această zonă și cu siguranță îl voi face pe cel de antreprenoriat.

În concluzie, nu ratați oportunitatea și dați mai departe vestea și colegilor și cunoscuților. Sharing is caring!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: