Revolut lansează IBAN-urile românești (în sfârșit!)

By | November 4, 2020

Daca mai țineți minte, încă de la întâlnirea cu reprezentanții Revolut de anul trecut s-a pus problema IBAN-urilor românești. Deadline-ul intern pe care și-l asumaseră ei atunci era vara anului 2020.

Iată că în sfârșit, în a șasea lună de vară din 2020, Revolut anunță lansarea IBAN-urilor românești în parteneriat cu Libra Bank.

Acest anunț vine cu foarte multe beneficii pentru utilizatorii români, în primul rând pentru că vor putea primi salariile direct în contul Revolut. Și transferurile se vor face mai repede, pentru că vor putea încasa banii direct în lei de la oricare alt cont local. Se elimină deci cele 3-4 zile de procesare de când banii au fost transferați și până să apară în cont.

În comunicatul oficial cei de la Revolut spun că utilizatorii “vor putea gestiona întreaga viață financiară direct din aplicația Revolut, de la finalul acestei săptămâni.”. Știți însă părerea mea. Revolut e bun, e foarte mult, dar trebuie folosit cu precauție.

Alte curiozități despre Revolut

În rest, mai am și alte date interesante. Revolut a ajuns la 1.25 milioane de utilizatori în România și cei mai populari comercianți sunt OMV, Foodpanda, Uber, Bolt, Lidl, McDonald’s și Carrefour.

Românii au deschis peste 140.000 de vault-uri în aplicație și au economisit peste 40 de milioane de lei. Iar Revolut Junior are 17.000 de conturi deschise de părinți până acum.

În concluzie, eu sunt curios ce se va întâmpla cu utilizatorii vechi, care au deja IBAN-uri de UK. Oare vom fi migrați automat pe IBAN-uri românești?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Revolut lansează IBAN-urile românești (în sfârșit!)

  1. Adi

    Deci chiar nu pot să cred că deși sunt atâtea informatii despre riscurile la care te expui folosind Revolut, mai este cineva care sa-si lase și salariul pe mana lor! Dacă cineva caută sinuciderea curată, ei bine, a gasit-o! Dar nu mai are nicio scuză ca nu a știut ce-l așteaptă!

    Reply
    1. Giovani

      Aici iti cam dau dreptate…Cat despre IBAN, la mine s-a modificat zilele astea…Sincer nu stiu exact cu ce ma ajuta pe mine tinand cont ca folosesc Revolut-ul doar pentru cumparaturi din China si in concedii cand ma duc prin strainatate. Imi place chestia cu vault, dar, mai mult de 2000 lei nu am avut curajul sa economisesc. Am preferat sa-i retrag si sa-i schimb in euro.

    2. Revo Post author

      E aceeași situație ca cea cu clienții QuickMobile și CEL.ro. Toți știu că firmele astea nu onorează garanțiile, dar cumpără mai ieftin crezând că lor nu are cum să li se întâmple nimic.

  2. Vlad

    Imi pare mie, sau au scazut suma pe care o poti folosi la exchange gratis pe luna. Era vreo 4k-5k de eur, acum este 5k de lei?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: